Mys med filmpremiär på juligt Kolmården

Mys med filmpremiär på juligt Kolmården

Efter en väldigt sen fredagkväll, var vi ändå på fötterna tidigt på lördagen. Vi skulle nämligen på filmpremiär, på Kolmården! Det låter kanske inte helt logiskt, men när det är en Bamsefilm, så är det ju faktiskt inte ett dugg konstigt.

Dagen började alltså med två timmar i buss genom ett vintrigt Sörmland. Efter alldeles för lite sömn var vi rätt trötta, så det var skönt att sitta på bussen och tvingas ta det lugnt. Hotellet hade inte frukostservering, så vi hade köpt med oss mackor och åt på vägen.

Väl framme var röda mattan på plats med den obligatoriska fotograferingen. Bland de 700 gästerna fanns bla Johan Glans, som gör rösten till Lille Skutt och Görel Crona som gör rösten till spindeln. Andra röster är bla Rolf Lassgård och Carl Bildt, men de var inte där.

Bamse, Brummelina och Lille Skutt minglade runt bland gäster och det var många som ville fotograferas med dem. De ser ju rätt kramgoa ut, eller hur?

Innan det var dax att se filmen fick vi lunch på Vildmarkshotellet, Farmors Köttbullar såklart. Mätta och belåtna gick vi sedan den korta biten upp till delfinariet där vi skulle se filmen. En kort bit, men jäklar vilken backe det är upp på berget. Kön av gäster ringlade sej långsamt upp genom skogen.

Väl inne var det uppdukat med en riktigt härlig buffé, med cupcakes, klubbor, morotskaka och en massa annat. Allt så otroligt fint, klubborna var faktiskt dekorerade för hand! Allt dessutom jätte, jättegott!

När alla var på plats fick vi först en kort presentation av delfinerna och sedan körde filmen igång. Förmodligen världens första premiär med delfiner i publiken. De lekte medan vi tittade på filmen, då och då flög en boll upp på läktaren.

Bamse och världens minsta äventyr handlar om Nalle-Maja som får i sig Skalmans XYZ-saft och blir pytteliten. Så liten att en normalstor spindel blir gigantiskt och en gräsmatta blir som en djungel. Nalle-Maja gör allt för att synas, men det är inte så lätt när man är liten som en myra. De små tyckte att filmen var väldigt spännande och satt som små ljus, förutom några av de minsta som tog en liten tupplur i det behagligt varma delfinariet.

Efter filmen var det dax att lämna den behagliga värmen och ge sej ut på upptäcktsfärd i parken. Samma dag öppnade Kolmården sin Sagojul, en vintervärld med massor av tomtar kan man nog säga. Det var svinkallt, så vi skyndade genom parken för att inte frysa ihjäl på vägen. Problemet med Kolmården är att det finns väldigt få ställen att värma sej. Alltså sådär verkligen kunna sitta ner och ta av sej ytterkläderna. Det är egentligen bara Vildmarkshotellet det funkar på och det ligger ganska långt bort från området där huvudattraktionerna är. Men det finns ett par tält med infravärme, där satte vi oss ett par gånger och tinade upp.

Här finns massor att se, särskilt för de mindre. Det är inte så många djur vakna, men tigrarna visade sej iaf. I övrigt finns det en massa mysiga och fina fotomiljöer, för den som gillar sånt. Så det blev lite bilder 🙂

Vi hade iaf en trevlig, men kall, dag. Med söt film och fin park. Ni som har små barn ska absolut se filmen och ni som vill ha en kul dag ihop med barnbarnen ska absolut åka till Kolmården. Men gör det helst efter lunch, så mörkret hinner lägga sej medan ni går runt.

Åker ni med husbil finns First Camp alldeles i närheten, tror att det är öppet även på vintern. Annars finns ett reservat i närheten, där man kan fricampa på parkeringen. Det gjorde vi förra hösten.

Nu är det nog slut på vinteraktiviteter för vår del, iaf för i år, vi gillar ju egentligen inte sånt 😛


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Mys med filmpremiär på juligt Kolmården

  1. Men waoow så härligt att gå där och så magiskt det ser ut. Så roligt att få gå på premiären av filmen och träffa några av karaktärerna. Imponerande små bakverk

    1. Ja, vi får göra rätt mycket kul. Allt är ju inte kul, men det är ett jobb som ska göras. Bara att strama upp sej och göra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *