Mysig Eurovision med extra allt!

Mysig Eurovision med extra allt!

Igår satt vi, precis som många andra, framför tv´n och hejade fram Sverige. Under några år har vi bjudit hem vänner för att mingla lite och ha en mysig kväll tillsammans. Vårt motto är att ingen ska behövas sitta ofrivilligt ensam en sån kväll.

Igår blev vi 11 personer plus pälsbollen. Mina grabbar och ena sonens sambo kom hit till pälsbollens stora glädje. Det är inte så ofta han träffar dem nu, så han blir lika lycklig varje gång. Mina föräldrar kom också hit, killen jag är kontaktperson för, min första konsulent på Viktväktarna och hennes man och en av mina äldsta vänner från min tid på Rädda Barnen. Ett skönt gäng helt enkelt.

Oumph och Dafgårds hade bidragit med maten. Vi åt goda veganska pizzor, kycklingnuggets i tre olika smaker och en massa goda såser och dipper från CajP och Eriks Såser. Ingen behövde gå hungrig härifrån kan man väl säga.

Eurovision avlöpte som Eurovision brukar göra. 26 låtar, där man tycker att en handfull är ok – resten rätt konstiga. Vi gillade Österrike, Norge, Sverige och Cypern – Israel var inte alls i vår smak. Att det var terrorattentat i Paris, kanske precis under fransmännens framträdande tog udden av kvällen. Då blev lixom Italiens bidrag mer aktuellt och viktigare än de andra. Å på nåt mysko sätt känns det som vi vant oss vid att terrordåd händer… så länge det inte är i Sverige så reagerar vi inte så mycket längre. En otroligt läskig utveckling tycker jag.

Vi hade iaf en mysig kväll, med härligt sällskap, god mat och mer eller mindre bra underhållning. Det blir nog en repris nästa år  🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *