Mysigt på Skansen

Mysigt på Skansen

Jag gillar inte höst, vinter, mörker och kyla. Men jag gillar att mysa i mörkret, gärna med ljus, musik och en värmande eld. Allt detta fick jag på Skansen för några dagar sedan när Winter Lights öppnade.

En av fördelarna med att vara skribent är att man får gå på pressvisningar och se sånt som man kanske inte hade sett annars. Just på hösten och vintern undviker jag att vara ute i kylan så mycket jag bara kan. Hade vi inte blivit inbjudna till Winter Lights på Skansen, vete sjutton om vi inte hade missat det. Jag är väldigt glad att vi gick dit för det var såååå mysigt!

Winter Lights är en ljud- och ljusinstallation som kan upplevas på Skansen fram till och med 28 januari. Det är en slinga på 1,5 km där man satt upp mängder med ljus och kombinerat detta med specialkomponerad musik. I början (och i slutet som är samma plats) och längs vägen finns mysiga små eldar där man kan grilla marshmallows och det finns varm choklad att dricka.

Vi var bland de första att gå och nästa ensamma. Det hade börjat skymma ordentligt i början av promenaden och var kolsvart när vi var färdiga. Man ska absolut gå när det är kolsvart, då blir effekterna större. För att man ska få sin egen upplevelse har man tidsintervaller mellan besökarna på ca 20 minuter. Så var det dock inte när vi gick, men det gjorde inget. Överallt hördes ”åh”, ”kolla där”, ”läckert”, så det var bara trivsamt.

Jag tror inte att någon som kommer dit går oberörd därifrån, det är verkligen så fint. Jag hade kunnat gå där hur länge som helst och kan verkligen rekommendera det!

Vi hade verkligen ingen koll alls på vad det var vi skulle få se. Det både syns och hörs på vår film som ni kan se här brevid.

Men det är inte bara i Stockholm man kan uppleva detta magiska, någon vecka har Winter Lights premiär på Gunnebo Trädgårdar (?) i Mölndal. Det kanske inte blir en exakt kopia, men snarlikt antar jag. En fin sak att göra med hela familjen, men klä er varmare än ni tänkt och gå när det är riktigt mörkt.

Och snart är det dax för Nobel Lights i Stockholm igen, gissa om vi kommer att vara där! Ibland är det värt att frysa om fingrarna 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Mysigt på Skansen

  1. Den i Gunnebo har jag funderat på. Annars har vi en bra i Nossebro. Den i Alingsås däremot blev jag så besviken på. Av bilderna att döma så var det grymt läckert.

  2. Men va mysigt 🙂 det ser verkligen fint ut. Jag håller med. Det är ljusen hemma och filt som är mysigaste än ute i regn m.m

  3. Håller fullständigt med dig och kyla och mörker! Gillar inomhusaktiviteter då 🙂 Men ljusinstallationer brukar vara väldigt fint. Helsingborg stad brukar vara ganska duktiga på att ha diverse ”projekt” på vintrarna så vi får väl se om det dyker upp något här också snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *