När kroppen får bestämma

När kroppen får bestämma

När man inte har nån tv eller annat som stör, utan låter kroppen bestämma dygnsrytmen blir det genast väldigt tydligt hur man borde leva. Fick min kropp bestämma skulle jag sova vid 22 och gå upp vid 7, det har visat sej nu på semestern.

Jag konstaterade idag att jag inte haft ont i kroppen sedan vi kom hit. Jag har varit trött, men inte alls som jag brukar. En väldigt behaglig lunk har infunnit sej som innebär att vi går upp vid 7 och blir det ingen promenad på morgonen blir det frukost direkt, annars får den vänta en liten stund. Vi går ett varv runt området, njuter längst stranden och ser dagen komma igång.
Efter en ganska lång frukost klär vi om till badkläder och parkerar på stranden fram till lunch. När vi är mätta och belåtna går vi tillbaka till våra solstolar på stranden och ligger där ett par timmar till. Tack och lov att vi gillar solen bägge två och inte har något kryp i kroppen som gör det tråkigt att ligga där och läsa.
Efter stranden går vi antingen till gymmet, tar en promenad eller sätter oss och jobbar en stund. Eller också blir det en kombination av allt, fram till middagen. Efter middagen brukar det bli en stunds surfande innan vi går tillbaka till rummet. Å sen är jag trött och somnar medan martin läser en stund till.
Jag riktigt känner hur kroppen gillar mej just nu! Vilan, dygnsrytmen, värmen och träningen gör mej så otroligt gott och jag mår så bra! Det är ännu en bekräftelse på att vi måste bo i värmen halvårsvis när vi blir äldre. Det måste vi! Hade det inte varit för hunden där hemma så hade jag gärna stannat här. Men om en vecka är vi hemma i kalla Sverige igen och då kommer väl värken som ett brev på posten… men men… 

När man låter kroppen bestämma blir allt bättre! Sömnen får bättre kvalitet, kroppen känns friskare, hyn blir mjukare. magen funkar och man blir mycket gladare. Man känner sej mer harmonisk helt enkelt! Varför låter man inte kroppen bestämma lite oftare? Jo, för att hemma har man en massa krav och störmoment och på semestern vill man ta vara på dygnet och tiden så mycket det bara går. Att bara vara är en slags lyx som man inte tänker på, men som jag ska bli bättre på from nu!

Har du testat att bara vara och låta kroppen bestämma? Inte? Gör det! Du kommer at bli överraskad  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *