Drömmer om segling, jag som inte ens kan segla!

Drömmer om segling, jag som inte ens kan segla!

Nu börjar det dra rejält i resetarmen på mej. Jag längtar efter värme, solen och ljuset. Här i Stockholm har vi inte haft en enda timme av sol senaste tre veckorna och det känns väldigt jobbigt i kroppen. Man blir nästan knäpp av att inte få något solljus alls på så lång tid. Jag fattar inte hur man överlever högst upp i Norden.

Automatiskt börjar jag självklart fundera på resor jag vill göra, en är att åka tillbaka till Kroatien som både jag och Martin älskar. Vi har sett mycket där redan, men något jag skulle vilja göra är att utforska övärlden, vi har ju egentligen bara sett Brac och det finns så många fler.

Enklast skulle förstås vara att segla mellan öarna, men vi är ju inga båtmänniskor… men det kan man tydligen bortse ifrån. Med More Sailing kan man hyra både båt och besättning, man behöver varken veta vad som är babord eller styrbord ens. Det kan redan proffsen ombord och man lär sej i bästa fall en hel del om segling under resan.

More Sailing har inte bara seglingsresor i Kroatien, utan även i Grekland, Italien och Karibien och man kan hyra båt utan besättning också. Alla de här ländernas övärldar vill man såklart veta mer och om se mer av, men Kroatien skulle vara en bra början för oss och sedan fortsätta med den Grekiska övärlden som vi också är väldigt nyfikna på. När man ändå är i farten lockar såklart även Italien och härliga Karibien.

Stranden Zlatni Rat på ön Brac

Just seglingsresor i Kroatien utgår ifrån kusten runt Split. Man blir hämtad på flygplatsen och körd till i Marina Kastela som ligger bara ett stenkast ifrån Splits flygplats. Sedan seglar man runt i regionen Dalmatien och besöker bland annat Solta, Brac, Hvar och Vis. Varje ö har sin egen historia att berätta, med sina traditioner, seder och lokala festligheter. Här finns gömda vikar historiska städer längst kusten. Brac kan vi, men de andra har vi länge varit sugna på att besöka. Ska man se dem en och en, så innebär det flera resor – att segla sparar både tid och pengar. HÄR kan du beställa katalog kostnadsfritt och se alla härliga resor.

Kroatien gillar vi för att det är nära och enkelt att ta sej till. Vädret är perfekt från maj till september, men hyfsat bra även resterande månader. Skärgården är rätt skyddad vilket innebär att det sällan går särskilt mycket vågor, vilket gör seglingen och livet ombord behagligt. Guuud så härligt det skulle vara! Eller hur?

Så när corona är över är detta ett av resealternativen vi överväger. Vi har rätt många alternativa resplaner nu 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

2 svar på ”Drömmer om segling, jag som inte ens kan segla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *