Nu är det officiellt!

Nu är det officiellt!

Redan i våras fick vi ett nytt uppdrag, men det har varit lite hemligt sedan dess. Nu är det officiellt, vi är nya skribenter på tidningen Allt om Husvagn & Camping 🙂

Jag var på ett event i våras när jag av en händelse fick kontakt med redaktören på campingtidningen ”allt om Husbil & Camping” som också var där. Fräck som jag är så frågar jag om han inte behöver hjälp med lite texter. Så som jag kan göra när jag träffar någon inom områden jag är intresserad av och kan hyfsat. Oftast får jag en road blick och svaret kanske… men den här gången blev det direkt ett ja! Hans skribenter sedan länge hade precis lämnat sitt uppdrag och han behövde nya.

Efter några samtal under våren och en träff där vi går igenom allt, skriver vi avtal och sen börjar vi samla material. Han hade texter klara till nummer 9 i september, sen är det vår tur. Från och med nummer 10 och oktober är det vi som ska göra jobbet. Vi är de nya skribenter för Camping- och Ställplatskollen. Vi har därmed uppdraget klart för oss, vi ska besöka en jäkla massa campingar och ställplatser!

Och det har vi gjort. Jag vet inte hur många ställen vi besökt, men det är många. Varje månad ska vi ha med två texter och tillhörande bilder. Nu kanske ni fattar varför vi var så frustrerade över sommarens väder? Man kan inte ta bilder som passar i en tidning om det bara är regn och tråkväder. Men lite fick vi alltså ändå ihop och några texter är redan fixade och skickade.

Igår kom första numret (iaf till prenumeranterna) där vi är med . Så spännande att se hur det ser ut i tryck. Alla tidningar gör olika och första gången på ett nytt ställe är lite speciellt faktiskt. Nu vet vi 🙂

Så nu är det bara att fortsätta. Vi har skickat ytterligare fem texter, de senaste så sent som igår. Så kommer de vartefter varje månad. De som hade uppdraget förut höll på i över 20 år, vi får väl se om vi får vara kvar så länge…

Skönt ändå att ha ett stadigt uppdrag, marknaden för frilansjournalister är inte strålande. Man jagar sej blå efter jobb och det man får är dåligt betalt. Vi har haft tur som fått ett stadigt uppdrag, som vi dessutom kan göra tillsammans. Även om det står att texterna är mina och bilderna är Martins, så gör vi ju jobbet tillsammans och bidrar med allt båda två.

Det brukar gå till så att vi går runt tillsammans på campingen eller ställplatsen. Första varvet är oftast med filmkameran, för vi gör ju filmer av alla platser också. Då tar jag oftast bilder med min mobil för att ha till filmen och instagram (@jikitaspåäventyr). Sen springer Martin iväg själv med kameran, ibland med särskilda önskemål från mej. Ibland följer jag faktiskt med honom också.

Medan han redigerar bilderna skriver jag texten. När jag skrivit klart läser han, ändrar och kompletterar. Sen finputsar jag texten, kollar upprepningar och annat som blir fult i en text. När jag är helt färdig läser han igenom igen. Sen sätter vi oss tillsammans och tittar igenom alla bilder, väljer 4-5 bilder till varje text och skriver bildtexter. Efter det skickar jag texterna och han skickar bilderna, så de når redaktören samtidigt. Sen får Martin äran att skriva fakturan, som jag skickar.

Många frågar hur vi kan både jobba och bo tillsammans. Att umgås dygnet runt är tydligen svårt för många. För oss är det inget konstigt alls, vi har ju haft det så sedan starten för 15 år sedan. Vi träffades ju på jobbet lixom. Å vi älskar det!

När vi får vara ute med husbilen och bo på våra typ 7 kvadrat trivs vi som bäst. Det är så vi vill ha det och det som vi jobbar för. Nu ska vi bara hitta drömbilen för att leva vårt drömliv. Och fortsätta skriva såklart. Nu har bi världens roligaste uppdrag 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”Nu är det officiellt!

  1. Men grattis!! Tror faktiskt att vi fick tidningen till jobbet igår så jag måste kolla imorgon när jag är på plats igen! Kul!
    Jobbar ju också ihop med min man och det funkar bra. Man får bara ha lite regler (när det är andra arbetskamrater också involverade). Vissa privata saker kan vi tex inte avhandla på jobbet, utan det får vi ta efter arbetstid. Men i det stora hela är det bara positivt att jobba ihop tycker jag!

  2. Jag skulle älska att jobba tillsammans med min karl. Han har sådan lugnande effekt på mig. Samt så skulle man ju få till knep för att få det fungera. Stort grattis till uppdragen i tidningen. Och så läckert måste jag ju läsa. Ett drömjobb för er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *