Matsedel v 43

Matsedel v 43

Vi har passerat mitten av oktober och haft frost flera gånger. Alldeles för tidigt för min smak. Promenaderna ute går snabbare, det är kallt och blir mörkt tidigare. Just nu sitter jag helst inne och kurar med tända ljus och en bok. Blir inte så många steg av det…

Som tur är, så är jag lyckliga ägare av ett löpband – där blir promenaderna desto fler nu. Stegen kanske inte blir riktigt lika många, men det blir iaf lite fler än om jag inte haft bandet. En bra lösning för mej!

Å det är ju det som är grejen med det mesta; att se lösningar istället för hinder. Det mesta går ju faktiskt att hitta en lösning på om man bara lyfter blicken lite och även är villig att röra sej på lite okänd mark. Att bara säga ”nej, det går inte” är inte min grej!

Arbetet med hälsan upphör aldrig!

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med persilja och vitlök (8 P/port)

Tisdag: Lax- och spenatsås (3 P/port, plus pasta)

Onsdag: Spagetti och kasslersås (5 P/port, plus pasta)

Torsdag: Kyckling med färskoströra (5 P/port)

Fredag: Tacogratäng (58 P för hela)

Lördag: Kryddig lövbiffsgryta (6 P/port, plus ris)

Söndag: Pad Thai med räkor (7 P/port)

Höstbonus: Äppelkaka (8 P för hela)

Lax- och spenatsåsen, kasslersåsen och lövbiffsgrytan är bra till matlådan, så gör lite extra. Tacogratängen är superenkel och snuskigt god! Äppelkakan måste ni bara testa! Gillar ni att baka? HÄR finns massor med förslag till ”lättare” bak 🙂

Nu är det bara en vecka kvar av oktober och två månader kvar av året. Inte min favorittid direkt, men men… bara att kämpa på. Gör en riktigt bra vecka, det ska jag försöka göra!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

2 svar på ”Matsedel v 43

  1. Så mycket gott du ska laga! Spagettin med kasslersås ska jag kolla in, tycker den ser jättegod ut. Kan man laga den rätten även om man inte äter viktväktarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *