Nu boostar vi hälsan!

Nu boostar vi hälsan!

Så här på våren (och stor del av hösten) behöver man boosta hälsan lite extra. Halsen kliar lite, näsan rinner lite – men bara ibland och mest på morgonen. Så kör pollensäsongen igång och då vet man inte om allt beror på det…

Jag tar en shot av ingefärsdryck nästan varje morgon. Det har jag gjort i flera år och klarat mej rätt bra från förkylningar. Nu när corona härjar i både Sverige och världen känns det som att man verkligen behöver boosta lite extra. Nu kör vi lixom 3.0.

Mina knep för att hålla mej frisk är alltså att ta en shot varje morgon. Citron innehåller c-vitamin och det är ju bra för immunförsvaret. Ingefära är bra för allt, det vet varenda asiat. Dessutom ökar det tydligen förbränningen, man kanske borde dricka massor. Haha!

Vi alternerar mellan några olika recept:

Ingefärsdryckreceptet hittar ni HÄR

Switchelreceptet hittar ni HÄR

En hutt om dagen, inte bara gott utan gör alltså nytta också. Jag tror iaf det och tro försätter som bekant berg. Sen tar jag även dagliga promenader, tror väldigt mycket på frisk luft och sol som hälsoknep 🙂

Även om jag inte är i karantän eller ens lite förkyld, så tillbringar jag mest tid hemma nu. Nästan allt jag skulle göra har nämligen blivit inställt. Så jag sitter mest och skriver, kanske kan jag faktiskt komma ikapp lite. Är man ensam hemma hela dagarna är risken för skåpätande stor… Då behöver man några knep för att inte äta upp allt som finns.

Här är några extra goda, men enkla luncher (oftast tar jag dock en matlåda):

Wraps

Quesadillas

Tortillapizza

Libapizza

Och lite gott, men hyfsat ”smalt” när godismagen vill ha sitt:

Chilirostade kikärtor

Gelegodis

Grönkålschips

Middag äter vi enligt den planerade veckomenyn och lägger även i matlådor i frysen till senare.

Luncherna och snacksen är mina nödlösningar när det ska gå snabbt, det ska vara gott och jag inte ska flippa ut totalt. Just nu behöver jag sånt, den här coronan gör mej faktiskt lite galen. Jag är inte särskilt orolig för mej själv, men för äldre familjemedlemmar och vänner med företag som står inför en kris. Hur stort kan detta bli? Vad kan vi alla göra för att minska smällen för småföretagarna? Jag känner mej rätt liten just nu.

Oro, jobbiga tankar och trassel gör gärna att man äter mer och fel. Att äta dämpar ångest hos många, socker mår man bra av – tillfälligt. Så jag försöker att planera och gör lite bättre val, trots allt. Hoppas detta kan hjälpa någon av er också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *