Nu har vi själva sett lägenheten

Nu har vi själva sett lägenheten

I morse gick Martin och jag upp till lägenheten för att själva kolla läget och bilda oss en uppfattning om situationen. När hans föräldrar skulle flytta in i måndags var lägenheten smutsig och det stod en massa grejer kvar. Riktigt äckligt, tyckte Martins föräldrar, som blev riktigt besvikna.

Nu när vi kom dit kunde vi konstater att det nu iaf var rent och tomt, Samhalls kille hade gjort ett bra jobb. Men det var ganska många andra brister som vi dokumenterade med bilder. Bla några lösa elkontakter, en lös fönsterbräda, hål i väggar, färgfläckar på tapeter, en dörr och hatthylla saknades osv. Men framförallt var det två grejer som störde oss; brännmärken i parketten på ett 15-tal ställen och ett hål i väggen mellan badrum och hall. Detta hål skulle ha spacklats igen, men det var inte gjort. Martins föräldrar hade förstått det som att de skulle få hålet spacklat och även omtapetserat, men det tänker inte Botkyrka Byggen alls göra. Brännhålen i parketten anser de vara normalt slitage och ska inte heller åtgärdas.

Så nu har jag skrivit ett långt brev, i en trevlig ton, med alla brister som vi hittat och bifogat bilder. Vi har skickat mailet till två olika instatser på Botkyrka Byggen samt styrelsens ordinarie ledamöter, så får vi se vad som händer. Blir spännande att se hur responsen blir… håll tummarna för att det blir bra och går snabbt så de kan flytta in snart och bli glada igen.

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *