Nu kommer den…

Nu kommer den…

En vecka till klarar vi oss, sen kommer den… jag pratar om snön. Som det ser ut på långtidsprognosen så kommer första snön nästa måndag och tisdag. Så har ni inte lagt på vintersulorna på bilen, är det dax senast nästa helg. Men halt kommer det nog att bli tidigare, för minusgraderna kommer att finnas hela nästa vecka och framåt. Det är nu jag vill gå i ide!

Jag har redan ljusmani, jag tänder ljus i hela huset på kvällarna. I lördags blev det så varmt med alla ljus och ugnen som användes flitigt att vi fick ställa upp altandörren. Men hellre för varmt än för kallt! Jag kryper upp i soffan med dubbla filtar och hunden vid fötterna och tänker ”bara 4 månader, sen kommer värmen tillbaka”. Nä, det här är inte min årstid alls!

Igår körde Junior över motorcykeln till mormor och morfar och ställde av den. Sorgen var stor kan man väl säga, men han fick ju en månad mer än om han tagit körkortet förra året. Så nu väntar han också på att det ska bli vår så han kan ut och köra igen.

Imorse skulle jag haft sovmorgon med så blev det inte. Jag fick trilla ur sängen tidigare än jag tänkt för att köra käre far till bilverkstaden. Så kan det gå. Nu är jag helt groggy, jag funkar inte när jag inte får vakna av mej själv lixom. Ända sedan den mysko sömnen mellan söndag och måndag har det varit ”fel i kroppen”. Å någon ny chans att sova ut har jag inte förrän på måndag. Jaja, jag överlever nog – men det är inte kul när det känns som kola i skallen.

Imorrn ska vi jobba på Hälsomässan som startar idag. De ska bli himla skoj! Så hade du tänkt besöka mässan, kom förbi Viktväktarnas monter imorrn från kl 14 och säg hej vettja! Jag kommer inte att vara klädd i pälsmössa och skoterkängor, även om jag skulle vilja. Inne på mässan brukar det vara kallt och ute är det kallt. Jag saknar värmen… äh, jag går och lägger mej under duntäcket en stund.

Ha de!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.