Lite skillnad…

Lite skillnad…

Så har vi haft den 100:e snickaren här känns det som… Alla har kollat vårt badrum och det är verkligen en djungel det här med en badrumsrenovering. Alla säger olika saker och vissa känns minst sagt suspekta. Nissen som var här igår stod redan i trappen och hojtade ”Men vad är det som luktar? Guuud, det är ju mögel överallt!” Han menade på att de var tvungna att bryta upp allt och byta ut även materialet i väggarna. Han var överallt, till och med inne i ungarnas rum och kollade om de hade mögel på väggarna. Allt var förfärligt och han skulle minsann hjälpa oss att få ut så mycket som möjligt på försäkringen. Han va riktigt läskig och Martin slängde hans visitkort direkt.

Nissen som var här idag, var lugn och saklig. Han mätte fukt och kollade allt väldigt grundligt och kunde konstatera att hans instrument gjorde ett yttepytte utslag för fukt, men att det mögel som finns enbart är på ytan och inte alls farligt. Han menade att badrummet behöver att renoveras pga sprickan i golvet och för att möglet inte ska bli värre, men att det inte är någon brådska.

Vi har ju haft ett gäng snickare här tidigare och fått in två olika offerter så här långt. Den första var på 134 000, den andra på 39 000… det är en viss skillnad. Nu ska vi se vad de här sista säger, vi inväntar alltså tre till. Och sen ska Tomten komma hit och säga sitt, så får vi se vem som får jobbet till slut. Men han som var här igår kommer det INTE att bli!

Nu vet vi iaf att det inte är så bråttom som vi trott och det känns väldigt skönt. Men april kvarstår som byggstart, så får vi se vad som händer tills dess. Har vi inte råd så får vi vänta. Det är ett väldigt stort jobb, så vi vill vara helt säkra på att allt känns rätt. Dessutom ska vi stå utan badrum i 2-3 veckor… inte kul!

Men men… den som lever får se vad som händer  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *