Nu vänder det!

Nu vänder det!

Äntligen, äntligen är det vintersolstånd och om några dagar märker vi att det blir lite ljusare för varje dag. Det finns några dagar på året som jag ser fram emot lite extra, detta är en sån.

Från mitten av september ger jag upp lite grann. När temperaturen går ner, dagarna blir allt kortare och man jagar de få solstrålar som lyckas skina igenom molntäcket. Hösten är inte min grej alls. Då ser jag fram emot dagen när klockan ställs om och normaltiden är ett faktum igen, samt vintersolståndet. Då har vi både rätt tid på klockan och går mot ljusare tider. Från och med idag alltså 🙂

Vi går dessutom mot ljusare tider i dubbel bemärkelse. Om exakt en vecka sätter vi oss på planet och åker till solen. Ni fattar inte hur mycket jag längtar efter sol och värme. Vår sommar tog ju slut redan 1 juli när regnet började värka ner och sen slutade det lixom aldrig. Jag behöver mer än ett par månader om året med sol och sommar, men södra Sverige bjöd väldigt dåligt på det i år. Så jag är svältfödd på sol och behöver den mer än på länge.

2023 har överhuvudtaget bjudit oss på väldigt lite fint väder tycker jag. Det började bra med sol och värme på Mauritius direkt efter nyår, sen var det snö, snö och ännu mer snö. I slutet av mars fick vi nog och tog en sista minuten till Cypern, där fick vi en ljuvlig vecka med drygt 20 grader varmt. Men det var ju inte semester, vi flyttade bara hemmakontoret. Så även om det var jätteskönt, var det ju inte lata dagar på stranden direkt.

Våren i Stockholm var sen och gick nästan direkt över i sommar och den blev ju alltså rätt kort för oss. Och hösten… ja, den var ju inte heller toppen vädermässigt. Så nä, 2023 var inget toppenår när det gäller vädret. Nu har jag därför en stor förhoppning om att 2024 ska leverera både sol och värme i rikliga mängder. Och för att starta året på bästa sätt börjar vi det i Egypten. Det är ju faktiskt öken där, så vad kan gå fel? Solen är garanterat där 🙂

Så om sisådär 170 timmar kliver vi av flyget, känner värmen slå emot oss och sänker axlarna. Om 171 timmar har vi kastat in resväskorna på rummet, slitit av oss kläder och tar första promenaden på stranden. Barfota. Som jag längtar!

Hur har ert väder-år varit?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

7 svar på ”Nu vänder det!

 1. Vädert i år har ju knappast varit festligt…regn, blåst, storm, kyla och så en gnutta sol. Jag är glad att vi drog till Gran Canaria i alla fall. Men jag hade behövt mer sol, det känns.
  Så jag är lite avis på dig som snart sticker iväg.
  Kram Kajsa

 2. Det är konstant mörkt just nu. Tur det vänder, äntligen. Härligt med en resa, vi får vänta ett par veckor till innan vi åker ner till värmen.

 3. Jag hade också kunnat tänka mig en resa till värmen nu. Vi kollade faktiskt på det för några månader sedan, men det var hutlösa priser… så det får bli en fjällresa istället. Varken dottern eller jag kommer att åka skidor, men grabbarna i familjen älskar det. Jag tycker att det fint och så där, men är ingen vintermänniska, ogillar det här med alla lager av kläder och känner mig som en michellingumma 🙂

 4. Så skönt att det äntligen blir ljusare! Det märks verkligen att mörkret påverkar humöret, och nu när snön kommit blir det också ljusare.
  Så härligt att ha en solresa att se fram emot!

 5. Åh lite Avis att ni ska resa utomlands. Det hade inte varit helt fel. Ja det blir lite ljusare nu här hemma och det är skönt.

 6. консультации юриста бесплатно для всех вопросов о праве|юридическое обслуживание бесплатно на законодательные темы
  Юридическая консультация бесплатно для физических лиц и компаний по различным вопросам законодательства от профессионалов|Получи бесплатное консультирование от квалифицированных юристов по наболевшим проблемам
  Бесплатная юридическая консультация о защите прав потребителей
  консультация юристов бесплатно [url=https://konsultaciya-yurista-499.ru/]https://konsultaciya-yurista-499.ru/[/url].

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *