Nu vet jag varför!

Nu vet jag varför!

Igår fick jag svar på sömnutredningen jag gjorde i början av november. Då när jag sov på Huddinge Sjukhus med en massa maskiner uppkopplade över hela kroppen. Eller sov och sov… blev inte så mycket sömn den natten… Iaf så visade testerna att jag lider av Sömnapné. Så nu ska jag få komma tillbaka och kolla kurvor och få info och sedan se vilken behandling det blir.

Jag trodde att det bara var folk som snarkade som hade sömnapné, men så är tydligen inte fallet – jag snarkar nämligen inte. Det finns två olika sorter och jag har tydligen den som är lite ovanligare, där hjärnan inte riktigt fattar att jag behöver andas även när jag sover.

Så nu vet jag varför jag alltid är trött och att jag faktiskt FÅR sova middag! Känns skönt att veta eftersom man i vissa fall ses som lat när man tar en lur mitt på dagen. I mitt fall har det hänt att jag fått gå ifrån möten pga risken att somna. Jag har somnat på föreläsningar och det är VÄLDIGT pinsamt!

Men nu ska jag alltså få hjälp, undrar vad det blir…

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *