Öland!!! Here we come!

Öland!!! Here we come!

Imorrn åker vi till vårt paradis; Öland! Det ska bli så skönt att komma dit igen. Där är hösten helt annorlunda än här i Stockholm. Visst, fägerna är väl desamma och temperaturen. Men luften är friskare och allt är så mycket lugnare.
 
När vi är där ska vi bara lata oss, läsa och äta god mat. Vi ska läsa högt ur boken ”rötter”. Senior har precis läst om slavar och Junior ska snart börja. Boken utspelar sej i Gambia, ungefär på den plats där jag bodde en tid. Så barnen får både slavhistorian och lite av min på samma gång. Otäckt? Jo, men det har ju hänt… Om jag läser högt, ser jag ju deras reaktioner och vi kan prata om det. Jag tror inte på att skydda barn från allt läskigt. Jag tror att det är bättre att berätta sakligt och förklara det de undrar över.
 
På lördag åker Junior hem och på måndag åker jag och Senior vidare till Gamleby. Där ska vi vara nästkommande vecka med skolan och slöjda och laga mat. Kul!
 
Så nu ska jag packa för två veckor med olika ändamål, lika knepigt varje gång…
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *