Ops!

Ops!

Äntligen har vi fått tillbaka vår bil! Efter fyra veckor utan bil är jag full av beundran  för min kompis som har sju barn och ingen bil! Det är baske mej en bragd att handla och sen bära hem allt med tanke på mängden som måste handlas hos dem varje vecka.

De här veckorna har visat mej att vi faktiskt inte använder bilen så mycket, jag har egentligen bara saknat den när jag handlat och behövt hundvakt. Det hade nog varit betydligt mer kännbart om jag haft små barn.
I alla fall… Min bil skulle hämtas på verkstaden i Smålandsstenar. Jag och mamma fick skjuts dit av en kompis och var på plats vid 11.30. Då var det bara några smågrejer kvar och strax efter 12 kunde vi rulla iväg till Ullared ett par mil bort. Vi tänkte som så att det var lika bra att åka runt lite och se att allt funkar så vi kunde åka tillbaka till verkstan innan de stängde. Bra tänkt! Väldigt bra tänkt!

Allt funkade hur bra som helst, så vi kände att vi kunde handla i lugn och ro. Strax innan 16 var vi  tillbaka vid bilen och ska lägga in det vi handlat och köra mot Stockholm igen. När jag öppnar bakdörren får jag handtaget i handen! Ops! Ringer verkstaden som lovar att stanna kvar tills vi kommer. En stund senare rullar vi alltså in i verkstaden igen och det där lilla handtaget tar sen drygt en timme att fixa. Men killarna är jättetrevliga och vi har det rätt bra där vi sitter och väntar. Det är några grejer till som ska fixas, så det blir ytterligare en tur till Småland efter semesterarna. Kanske tar en dag i Ullared i augusti och handlar årets julklappar då, vi får se.

21.30 rullar vi in vid vårt hus i Tumba. Då har vi gjort sisådär 100 mil i bil under dagen och är rätt trötta. Idag är jag skittrött! Nu har vi ätit lunch hos Martins föräldrar, hans pappa fyllde år i veckan. Och strax ska vi åka till mina föräldrar och slänga pälsbollen i poolen. För mej blir det nog en tupplur i solsängen…

Jag trivs så otroligt bra med vädret som är just nu och önskar det kunde vara så här året om!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *