Orangea kuvert…

Orangea kuvert…

Att prata pengar är nästan mer tabu är att prata underlivsfrågor. Så nu ger jag mej på det också  🙂

Jag fick det orangea kuvertet igår och måste säga att det ser helt ok ut. Nästan alla gnäller om hur lite de får att leva på när de blir gamla och hur länge de måste jobba. Men det beror väl på hur mycket man behöver… Jag menar: då har man ju inte barn som bor hemma, arbetsresor eller arbetsluncher. Det är ganska mycket man inte behöver när man slutar jobba och bara behöver bry sej om sej själv. Förmodligen har man betalat av boendet en bra bit också och därmed fått lägre kostnader.

Slutar jag jobba vid 61 får jag 7900 kr före skatt, slutar jag vid 65 blir det istället 11 200. Det är mer än jag tjänar just nu, så jag klagar inte. Jag hade iofs tänkt sluta arbeta när jag är 60 och har därför ett privat sparande också. Jag har räknat ut att jag då behöver få ut ca 6000 i månaden för att klara boende, mat och omkostnader. Allt över det är en bonus att resa och ha kul för.

Men visst jag har ett billigt boende. Jag prioriterar att renovera nu när jag har mer pengar och underhåller huset så mycket jag kan så att inget stort jobb behöver göras när plånboken blir tunnare och kraften inte längre finns. Man får fixa lite sånt nu och planera för framtiden lixom.

Alltså har jag 18 aktiva arbetsår kvar och borde på den tiden få ihop några kronor till. Jag började jobba när jag var 14 och det syns. Martin började jobba när han var runt 25 och han får betydligt mindre. Jag var hemma med barn i många år, men det är alltså värre att plugga länge än att vara hemmafru. Studenten får mindre, om han inte tjänar väldigt bra de arbetsföra åren förstås.

Så jag är nöjd. Jag slutar när jag är 60 och då får Martin fortsätta jobba några åt till, han är ju min toy boy  🙂 18 år… hmmmm, jag längtar tills dess. Rynkig och klok ska jag sitta på mitt soldäck om mysa med de eventuella barnbarnen. Jag blir inte rik, men har så det räcker.

Hur kommer ni att få det? Nä, just det… sånt talar man ju inte öppet om  😉

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.