Örnnästet

Örnnästet

Många sa att det skulle vara svårt att hitta Hitlers hus, men det var tydligt skyltat så för en gångs skull körde vi rätt på en gång!
 
Huset ligger 1500 meter upp i bergen och är en gåva till Hitler på hans 50-årsdag. Ett litet hus med 4-5 rum, med utsikt över hela Saltzburg.
 
Man parkerar bilen vid foten av berget och får åka buss upp. Bussturen kostar ca 14 Euro för en vuxen och tar ca 15 minuter, turen går på mycket slingriga vägar och man ska inte vara höjdrädd för att åka där. Bussarna är specialbyggda för att klara den branta stigningen.
 
När man kommer upp är man fortfarande inte framme. Då går man genom en lång,kall tunnel som slutar i ett runt utrymme. Där finns en hiss, som är helt i spegelglas, som tar en 124 meter upp i berget. Sen knallar man rätt in i huset.
 
Man får inte se så mycket av huset, det mesta är restaurang numera. Men man kan gå runt där upp och ta fantastiska bilder av utsikten. Ca 2000 besökare om dagen kommer dit.
 
Efter kriget visste man inte vad man skulle göra med stället, eftersom ingen ville visa upp Hitlers grejer på ett positivt sätt. Men så kom man på att man kunde öppna en fond, så nu går alla intäckte från stället till att rusta barnsjukhus och annat som har med barn att göra.
 
Det var en spännande tur, åk dit om ni kan.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *