På Formex med Prinsen

På Formex med Prinsen

Jag är ingen inredningsnörd, men jag tycker det är intressant att se trender och kolla in hur folk och företag tänker. Formex är en gigantisk inredningsmässa där man verkligen kan se åt vilket håll det blåser. För mej är det ett jättebra sätt att hitta intressanta märken och designers att skriva om. Här finns lixom allt! Till och med tvättäkta Prinsar!

I tisdags slog Formex upp dörrarna för höstens mässa och jag var där! Även om jag inte är nörd, så har jag några favoriter – det är nödvändigtvis inte just de som jag sedan kommer att skriva om sen… men jag tänkte berätta om några av dem här.

Till att börja med har jag vänner som har egna montrar på mässan, det var där jag började i tisdags. Kristoffer Lundqvist har skapat märken K.Lundqvist som från början enbart hade doftljus och sen svävade ut i både doftpåsar och speglar (!) men nu landat i doftstickor. Märket är lyxigt, förpackningarna är snygga och väldigt många inredare och magasin använder hans produkter. PÅ bara några år har företag växt hur mycket som helst och idag finns hans produkter tom i Japan! Lite stolt över honom är man allt  🙂

Jag brukar kalla Stoffisen för min lillebror, eftersom jag inte har någon sån. Det är hans fästman Daniel som gjort våra vigselringar som vi är så nöjda med. Både Stoffisen och Daniel var i montern när jag var förbi, så himla kul att träffa bägge två – det händer alldeles för sällan.

En annan kär vän som iofs inte hade en egen monter men var där pga ett samarbete var Tony Irving. Han har tillsammans med Markslöjd designat läckra kristallkronor i två olika storlekar. Jag visste inte att han skulle vara där och blev glatt överraskad när vi sågs i montern. Jag tror att han blev lika glad som jag, hoppas det. Lamporna är verkligen jätteläckra men hos oss passar de inte, tyvärr… Vet ni hur svårt det är att fota kristallkronor? Testa så fattar ni…

Sen har jag designers som blivit mina vänner vart efter åren gått. En av dem är Caroline Svedbom som gör ljuvlig smycken. Caroline gjorde alla mina smycken till bröllopet och har även gjort smycke som bärs av prinsessorna och mängder med artister. I hennes monter är det alltid sjukt mycket folk, så jag gick faktiskt bara förbi. Jag stör inte om hon har köpvilliga kunder hos sej.

Nadja Wedin är också en person jag lärt känna på vägen. Nadja är en alldeles ljuvlig människa som man älskar från första stund. Hon började teckna lite som rehabilitering efter sjukdom och livnär sej numera helt på sina fina mönster som är både tyg, tapeter, brickor och möbler. Snar kommer de även som muggar och då har jag blivit lovad en 🙂

Marita på Cultdesign är ännu en karismatisk person som jag gillar otroligt mycket. Marita är designer och formgivare och hennes porslin Orient är otroligt fint. Det är oftast det porslinet som vi använder till våra matbilder och jag vet inte hur många frågor jag fått om det under de senaste två åren som jag känt Marita. Nyheter för hösten var en pastatallrik och en ny färg, en läcker lila som nog kan bli min nya favorit. Jag fick med mej en tallrik och en gratängform hem, så nu blir gratängbilderna ännu finare!

Jessica Zanden har också en monter som jag gärna besöker. Detta var hennes tredje mässa tror jag och den här gången hade hon sällskap av sin bror Philip. Jag har jobbat med bägge för väldigt länge sedan och det är alltid kul att fräscha upp kontakterna lite. Syskonen hittade sin mammas teckningar och hann precis starta upp företag och sälja in mönstren innan modern dog. Hon hann se succén som väntande bakom hörnet och idag är det Jessica och familjen som driver företaget vidare.  Jessica är en blandning av virvelvind, lycka och spontanitet kanske man kan säga – en alldeles underbar människa som inte sitter still en sekund.

De jag räknat upp är ovan håller till i A- och B-hallen, i C-hallen finns lakritshimlen. Men den var inte riktigt lika stor i år, eller också missade jag en massa. Jag hade ganska kort tid på mej och sprang som en tok för att hinna träffa alla. Först fick jag smaka en massa goda nyheter hos Lakritsfabriken, deras VD och grundare Martin visade mej runt och lät mej smaka. När jag gick fick jag lite färdkost i form av min favoritlakrits, tack tack.

Sen fick jag ett gott snack med grabbarna från Pastillfabriken, detta är Martins favoriter. De gör nämligen pastiller med lakrits och whiskeysmak. Whiskeyn är från Mackmyra och sätter verkligen fart på pastillen. Jag föredrar dem utan whiskey… Å mittemot Pastillerna var Heavenly by Schöttinger som har de absolut snyggaste askarna. De har den hittills snyggaste julkalendern som är rund, lyxigt svart och guld och när man tar av locket är det en bricka med spegelglas. Dessutom har de sjukt goda praliner, både med lakrits och marsipan. Jag föredrar de med lakrits, men det är ju knappast någon överraskning. Å ett steg bort stod Rasmus och Christian och bjöd på lakritsglass från Haupt. Jätte, jättegod! Även här fans det några pralinnyheter som jag fick smaka. Å sen sprang tiden iväg så jag var tvungen att avbryta spaningen i C-hallen.

Å hur var det nu med Prinsen? Det finns ju några favoritdesigner till och till dem hör bla Stelton, Saga Form, Kähler, Eva Solo, Georg Jensen och Skultuna och det är hos Skultuna Prinsen kommer in. Carl-Philip och Oscar Kylberg har nämligen tillsammans med Skultuna designat en jättefin ljusstake. Ljusstaken är i lösa delar så placerar man delarna som man vill. Jag gillar ljus och ljusstakar, den ville jag ha! Carl-Philip befann sej dock inte i Skultunas monter när vi sprang på honom, utan hos Kähler.

Eftersom det är så mycket att se och det är svårt att hinna på en dag, så ska jag tillbaka en sväng imorrn. Då mest för att fota. Det är roligare att ha egna bilder till sina texter, än andras pressbilder, tycker jag. Så det blir en stund efter lunch och då hoppas jag hinna säga hej till dem jag missade i tisdags också. Formex är en fackmässa och är du i branschen så tycker jag att du ska åka dit – kvaliteten i år var högre än vanligt tycker både jag och dem jag pratat med. Jag är där imorrn efter lunch, vi kanske se?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *