Packade!

Packade!

Senaste dagarna har gått i ett! Jag har knackat texter som en galning, städat, packat och fixat om vartannat. Allt för att kunna slappna av så mycket son möjligt kommande två veckor. Nu är vi äntligen på väg!

En gång om året åker vi iväg på resa som är så mycket semester som det går för oss. Det innebär att vi bara jobbar någon timma om dagen och mest via mobilen. Men för att kunna göra det måste det mesta vara förberett innan. Så minst två veckors texter måste alltså vara färdiga och tidsinställda innan vi åker. Då behöver jag bara pusha dem i sociala medier och uppdatera våra olika fb-sidor.

Jag vet att många tycker att man ska vara helt ledig på sin semester, men för mej är detta inte konstigt. Jag har haft det så här i så många år. Att sitta någon timma om dagen gör mej faktiskt inte det minsta, det går automatisk och kan göras från solstolen 🙂

Så jag har skrivit och skrivit och skrivit och otroligt nog nästan kommit ikapp hela höstens jobb. Vi har hittat på en massa nya recept och dem har jag också hunnit ikapp att skriva. Dessutom har jag lagt in veckomenyerna för hela januari. Så jag är jättenöjd!

Det har varit värre med städandet och packandet. Jag är en sån där som packar vart efter jag hittar saker. Så det blir att jag slänger ner grejer i en väska i omgångar och tills slut inte vet vad jag har lagt ner, då får jag ta upp och gå igenom allt, och packa allt ordentligt precis innan avresa. Så även den här gången. Det viktigaste är mediciner, bikini och böcker. Jag vet att det finns läsplattor och ljudböcker, men jag vill ha riktiga böcker att bläddra i. 9-10 stycken för två veckor borde räcka.

Vi åker charter med Ving och då får man bara ha sammanlagt 20 kg, det är vad bara min resväska väger. Jag har blivit värdelös på att packa smått. Vi har helt enkelt rest för lite senaste tiden, reser man mycket får man in vanan att packa och gör det mycket smartare. Nu orkade jag inte packa om en gång till, så Martin gick in på vår bokning och betalade ett par hundra till för några kilo extra.

Städningen då? Jag vill ha ordning när jag kommer hem, men det behöver inte vara pedantiskt. Men vi har ju husvakt och man vill ju gärna att det ska vara hyfsat städat när man lämnar huset i någon annans händer. Så när jag hade skrivit klart sista texten igår förmiddag var det bara att köra igång med operation röjning. Huvudsaken är ju att sovrum, kök och vardagsrum är ok, det är ju där man är mest. Det är iofs nästan hela huset, vi bor inte mycket större än så 😛

Efter lunch idag var det äntligen dax att stänga väskorna och dra iväg. Husvakten installerades, vi skottade en sista gång och gick iväg till tåget. Vi har ca 5-6 minuters gångväg till närmaste pendeltågsstation och det tåget går direkt till Arlanda eller Märsta. Självklart började det ösregna på vägen till tåget, att gå i tjockt snöslask med tunga resväskor är inte jätteenkelt. När bussen i Märsta körde ifrån oss, före utsatt tid blev vi rätt frustrerade. Att stå och vänta 30 minuter på nästa buss kändes inte som något alternativ, för nu vräkte regnet ner. Så vi lyxade med taxi den korta biten, det gör vi väldigt sällan.

10 minuter senare kom vi in i ett pyttelitet hotellrum på Aiden by Best Western Hotel och kunde kliva ur alla blöta kläder. Med hjälp av hårtork var snart strumporna och byxorna torra, får hoppas att skorna är hyfsat torra imorrnbitti.

Nu har vi precis varit nere i restaurangen på hotellet och ätit middag. Jag ska bara fixa ett par grejer, bla skriva klart detta – sen ska vi sova. Även om vi inte lyfter förrän 9.55 imorrn, så tänkte vi äta frukost vid 6.30 för att vara på Arlanda senast 8. Vi är redan incheckade, men det är ju charter och kan ta lång tid i securityn. Sen blir det 5 timmar på flyget innan vi landar i ett soligt Egypten. Solen går ner ungefär när vi kommer till hotellet, så då blir det ingen strandpromenad – men på lördag kan jag lova att det blir en direkt efter frukost. Häng med på instagram @marlenerinda och @jikitaspåäventyr får ni se 🙂

Jösse vad jag har längtat efter sol och värme. Gör inte ni också det?


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

4 svar på ”Packade!

  1. Önskar er en alldeles underbar resa! Jag packar som du…fast jag skriver bara upp det på ett papper så kan jag fara runt med min lista när det är dags för själva packandet. Alla sätt är bra 😉

  2. Jag har inte heller några problem att jobba lite om jag är ledig. Jobbat hellre lite varje dag för att kunna vara ledig nästan hela sommaren med kidsen.

    Hoppas att ni får en riktigt skön resa! Åker själv mot fjällen imorgon, även om jag hellre hade åkt till solen. Men grabbarna i familjen älskar skidåkning så ibland får man kompromissa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *