Pizzadag idag…

Pizzadag idag…

Idag är det tydligen internationella pizzadagen. Inte så konstigt… det är väl det enda många orkar tugga i sej efter all julmat och festmaten igår. Det är tydigen så att när man intagit större mängder alkohol så behöver kroppen fett och då ligger ju pizza nära till hands. Det problemer har dock inte vi… men eftersom det ändå är pizzadagen så har vi iaf tagit med ett pizzarecept i magasinet idag. Det hittar ni här!

Vår nyårsafton blev som vanligt väldigt lugn. För första gången var det bara Martin och jag, annars brukar vi ju alltid ha något av barnen eller mina föräldrar här. Men igår dukade vi bara för två, eller för tre.. Pälsbollen fick sitta med lite också… Han klarade faktiskt kvällen väldigt bra! Förut har han varit vettskrämd på gränsen till panikslagen. Men med radion på, lite lek och genom att kasta ut honom för att kissa så fort det var lite uppehåll mellan smällarna, så funkade det helt ok. Han låg inte tryckt mot väggen och skakade, utan låg i soffan och sov en hel del. När det var som värst vid 12 blev han lite stressad och började flämta och hyperventilera. Men det gick ganska snabbt över. Tack o lov!!!

Vi åt gratinerad hummer till förrätt, fläskfile med kroketter till varmrätt och lite senare glass till efterrätt. Vi drack champagne till maten och är man bara två på en hel flaska så räcker den väldigt länge! Till 12-slaget öppnade vi flaskan jag fick från Dogge på hans boksläpp. Den är dock inte urdrucken, så resten tar vi ikväll. Medan vi åt satt vi i mysbelysning vid vårt matbord i vardagsrummet och pratade, pratade och pratade.  När vi skulle äta efterrätten flyttade vi oss till tv-soffan och slog igång tv´n. Vi hade tänkt kolla på film via SF-anytime, men presentkorten jag fått funkade inte. Så vi körde igång ett Maria Lang-maraton istället.

Kvällen gick faktiskt väldigt fort och snart var klockan 23.45. Baileys hade fixat kvällen utan panik och när tredje världkriget var slut vid 00.30 kunde vi andas ut helt. Vi lyckade tom få honom att bajsa innan vi gick och la oss. Att en bajsande hund kan innebär lycka kan nog vara svårt för de flesta att fatta, men alla som har rädda hundar på nyår vet exakt vad jag menar.

Vår nyårsafton var helt ok. Men enda skillnaden mot alla andra våra kvällar var att vi inte åt framför tv och att vi drack champagne… Vi är ju nästan alltid tillsammans och spenderar nästan alla kvällar på samma sätt som igår. Vi trivs i varandras sällskap och har alltid något att prata om, så det är helt ok. Men det skulle vara trevligt med lite sällskap som omväxling… någon kväll på året. På midsommarafton vet jag att det blir så och det ser jag väldigt mycket fram emot!

God fortsättning på er. Låt 2015 bli ert bästa år någonsin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *