Plötsligt händer det!

Plötsligt händer det!

Äntligen! Som jag väntat och längtat. 14 månader nästan avstängd från omvärlden är rätt lång tid. Igår fick jag äntligen första sprutan och jag är så otroligt glad!

Från allra första början fanns både Martins och mina diagnoser med i riskgrupp. Enligt läkare har jag en 20% större risk att drabbas av svår sjukdom och död. Därför stängde vi såklart in oss direkt när pandemin startade och anpassade livet efter de nya spelreglerna.

Riskgrupperna har ändrat ”innehåll” hela tiden och när fas 3 inleddes fanns vi inte med där längre. Jag gav upp, tappade energin och hade bara lust att skita i allt vad restriktioner heter. Om jag nu ändå inte var i riskgrupp kunde jag väl leva som alla som inte är i riskgrupp. Alla andra har klippt sej, varit på massage osv, det kunde väl jag också. Jag ville, men gjorde det inte. Även om just mina diagnoser inte längre ingår, så finns ju risken kvar. Efter att ha sett hur sjuka mina föräldrar blev så är det helt enkelt inte värt att riskera något, jag tänker inte bli så sjuk!

Fas 4 släpptes, men inte min åldersgrupp. Men jag fick nys om en reservlista och lyckades efter en hel dag i telefon komma med på den listan. 121 påringningar och 50 min i telefonkö gav resultat och hoppet ökade lite. Tyvärr hände det inget ändå…

Reservlistan har fortfarande inte hjälpt oss men igår släpptes min åldersgrupp och jag kastade mej över appen ”Alltid Öppet”. Den kraschade såklart. Men för en gångs skull var jag iskall och hade värsta tålamodet. Efter att ha provat om och om igen, blivit utslängd flera gånger, inte lyckats boka tider som varit ledig osv, så hade jag efter 80 min helt plötsligt en tid bokad. En timme senare!

Sonen var ledig, så vi kastade oss i bilen. Vi lyckades komma i god tid trots att vi både skulle in till stan och till viss del genom den. Jag fick komma in direkt, fylla i hälsodeklaration och slussades vidare till en läkare som tog emot mina papper. ”Vi har problem… du är för ung…” nej nej nej, tiderna släpptes nyss!!! Dåså, då var jag välkommen och inom ett par minuter satt sprutan i armen! Yes!

Sköterska var så härlig. Hon berättade att detta är det roligaste jobb hon haft, alla är så glada när de kommer. Vissa gråter av glädje. Tänk att ha ett jobb där alla som kommer är glada, vilken grej!

Nu sitter iaf första sprutan i min arm, nästa får jag runt midsommar. Allt skulle vara perfekt om även Martin fått sin. Han står dock kvar på reservlistan, så jag hoppas han får den idag eller iaf närmaste dagarna. Får han det så åker vi nog till Öland och sitter där och jobbar ett tag. Det skulle vara sååå skönt att se fyra andra väggar.

Självklart kommer jag fortfarande hålla avstånd och leva som vi gjort de senaste 14 månaderna. Med ett undantag: jag tänker gå och klippa mej om ett par veckor. Det är 18 månader sen och jag längtar!!!

Att man kan bli så lycklig för en spruta i armen. Det känns som livet fått lite färg igen. Det var rätt grådassigt ett tag, nu är det lite mera rååååsa 🙂

Missa inga inlägg: följ bloggen på Facebook och mej på instagram

22 svar på ”Plötsligt händer det!

 1. Förstår om du blev så glad, för det liv man har när man är i riskgrupp är inget roligt. Många runtomkring mig har vaccinerat sig men jag som jobbar som pedagog på förskola har inga chanser för det, är både för ung och inte i riskgrupp. Tråkigt när man har så mycket kontakt med människor och barn man omfamnar dagligen. Grattis till dig 🌹❤️

 2. Jag fick mina i februari pga mitt jobb Fanns ju covid i min närhet. Grät av lycka då jag fick min också, men restriktionerna håller fortfarande i sig. Munskydd på jobbet osv. Längtar även tills livet återgår till det mer normala. Slippa planera så som jag gör nu,

 3. Jag har fått båda min och på jobbet har vi munskydd eller visir och det är ganska så varmt så det rinner i pannan och jag kommer dö i sommar om det ska vara 30 grader varmt, detta skit måste försvinna snart

 4. Åh vad härligt att du har fått första sprutan! Det måste kännas underbart för dig, jag vet att du har längtat så efter den.

 5. jaa förstår lyckan, man önskar ju allt att det där är klart nu så man känner lite mer trygghet, så förstår det känns som livet börjar lite igen. Fick du Pfizer?

 6. Verkligen så smidigt att boka in sig när de släppte tide för oss i Stockholm. Jag valde på fredag för min första dos. Plötsligt hände det liksom

 7. Förstår att det är härligt! Väntar ivrigt men är inte i någon riskgrupp så jag lär väl få vänta ett tag till. Är iaf glad att mina föräldrar fått första sprutan åtminstone. Längtar efter att få krama dem!

 8. Så underbart att läsa <3 Förstår att det måste kännas riktigt skönt att komma ett steg närmre att få leva ett mer "öppet" liv. Jag blev så glad när mina föräldrar fick första sprutan och de snart får andra. har varit orolig för dem måste jag säga. Själv har jag antikroppar och inte åldern inne ännu så jag får vänta ett tag till 😉

 9. men va hörligt att ni fick en tid 🙂 jag har oxå fas 4 men jag kommer inte ta sprutan än faktist . men härligt o kånna att man knte behöver gå o va rädd längre.

 10. Grattis! Så kul att du har fått sprutan.
  Det där med riskgrupper har verkligen ändrats hela tiden och om jag förstår det rätt så är det olika från region till region också. Här i Skåne är MS inte en riskgrupp men i andra regioner så är den. I Skåne är inte mitt BMI en riskgrupp men i andra regioner är den. Jag fattar inte varför det får lov att vara så olika.
  Nåja jag har haft corona så jag har förmodligen fortfarande antikroppar. Dessutom så blev jag inte så sjuk trots MS och högt BMI så kanske har region Skåne rätt i att det inte ska ingå i riskgrupp.

  1. Jag såg ju hur sjuka mina föräldrar blev och har bekanta som dött, alla med helt olika kroppstyp och sjukdomar, så det finns nog annat bakom också – än det vi vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *