Pumpapyssel med Anita Schulman

Pumpapyssel med Anita Schulman

Är du en pysslig person? Det är inte jag! Jag var lite pysslig när barnen var små, men numera finns inte alls tålamodet. Iaf inte för småpilligt pyssel. Därför gillade jag Anita Schulmans pumpapyssel! Att pyssla med borrmaskin passar mej mycket bättre än med tex nål och tråd  🙂

I veckan var jag på pysselverkstad med just Anita Schulman och en massa andra. Vi var på fina Sheraton Hotel som var halloweenpyntat med spindelväv, pumpor och spöken – jättemysigt! Anita visade hur man karvar mönster ur pumpor både med kniv och med borrmaskin. Jag gillade knepet med borrmaskin skarpt! Det går så mycket snabbare och risken för att göra illa sej är mycket mindre.

Ett smart tips var att ist för att skära toppen av pumpan, så skär man av botten och gör ett streck så man sedan kan passa ihop den rätt. Om man ska använda kniv så ska det vara en liten kniv som ligger stadigt i handen. Man kan alltid borra en del och skära en del, för att göra det så enkelt som möjligt.

Vi fick också se hur man snabbt gör en fin ljusstake av en gren, hur man piffar till en döskalle och hur en riktigt härlig och inbjudande dukning kan se ut. Till detta fick vi smaka Sheratons olika rätter innehållande pumpa på olika sätt. Till välkomstdrink fick vi dock en otroligt god melondrink, som jag kunde druckit flera stycken – så goda! Sedan fick vi bla en pumpasoppa, oxfile med pumpamos, pumpamuffins och en massa annat gott. Till varje rätt fick vi även ett passande vin som man valt ut särskilt för att pumpan skulle komma till sin rätt.

Allt var jättemysigt och jättegott! Vi satt bra mycket längre än vi tänkt oss. Man kan ju tro att det är stelt och väldigt korrekt där bakom kulisserna på det urtjusiga hotellet. Å visst är allt korrekt, men absolut inte stelt. Hotelldirektören var den som serverades oss allt gott, han var en riktigt pärla – så trevlig! Hans medarbetare var lika trevliga och småpratade med oss om både ditten och datten.

Vi hade en kanontrevlig eftermiddag och nu är till och med jag sugen på att pyssla. Så en och annan pumpa kan det nog bli där ute på trappen. Fram med borrmaskinen!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *