Roliga dagar på Elmia

Roliga dagar på Elmia

Att både bo och jobba på en mässa är lite speciellt. Det är långa dagar och massor av ljud. Men så roligt vi har!!!

Vi kom till Jönköping och Elmiamässan i söndags. Förra året var utställarparkeringen precis vid grinden högst upp, i år är den vid det stora tältet ungefär mitt på området. Mitt i smeten och allt vad det innebär.

I måndags lokaliserade vi mest vart vi skulle vara och lärde oss att hitta i hallarna. Tisdagen gick åt till att piffa vår hörna, ställa möbler och roll-ups på plats. Fram tills i onsdags var det bara utställare på plats, området var nästan tomt. Sen fylldes hela stället på bara någon timma, 3000 ekipage!!!

På onsdagen körde mässan igång, vi fick komma in en timme tidigare än besökarna. Vi sprang genom alla hallar med kameran i högsta hugg och filmade allt så fort vi kunde. Det är rätt lyxigt att kunna fota, filma, klämma och känna medan man är så gott som ensam på plats. Under en timme varje morgon är det bara mässans personal, utställare och andra journalister.

Vi fick ihop vårt material och tog plats i vår hörna/monter. Mässan öppnade kl 10 och vi hade faktiskt fullt ös hela dagen. Vi träffade så många härliga människor, både gamla och nya bekanta. Vår influencerhörna blev faktiskt en succé 🙂

Det har varit långa dagar, mycket ljud och många samtal. Det är en underdrift att säga att vi är trötta, men samtidigt är vi påfyllda med energi av alla härliga möten. Å dagarna är inte slut efter att mässan har stängt. I måndags intervjuade vi Husbils-Annika, i tisdags intervjuade vi Freedomtravel.se och i onsdags hade vi live på youtube. Varje ledig minut går åt till att redigera film och skriva texter. Visst skulle vi kunna vänta lite med en del av jobbet, men nån gång ska det ju göras och högen med filmer blir allt större.

Så Martin har ägnat så mycket tid han kunnat , utan att vara otrevlig, med att redigera filmer även i hörnan. Jag har pratat med besökare, svarat på frågor och förmedlat kontakter. Efter att Martin gjort filmerna är det sedan min uppgift att fixa all info och tidsinställa filmerna, var och en gör det den är bäst på 🙂

Onsdagens live var så himla rolig. Vi skyndade från mässan när den stängde kl 18 för att hinna ställa ordning allt innan kl 19 då live skulle börja. En massa härliga husbilsmänniskor dök upp och vi var ett 20-tal personer som bubblade om mässan, husbilar, resor, ditten och datten. Tyvärr glömde vi att nämna lite grejer… men va sjutton, man kan ju inte komma ihåg allt!

Dagarna har gått så himla fort! Vi har varit här snart en vecka, men det känns som en kvart. Så mycket härligt folk har passerat vår hörna, vi har lärt känna mängder med nya digitala kreatörer i husbilsvärlden och även fått nya kontakter i husbilsbranschen. Det har varit några helt fantastiska dagar och vårt experiment har varit lyckat. Så vi hoppas få komma tillbaka nästa år och utveckla vår idé lite till 🙂

Nu är det fredag och mässan stänger strax, sen är det bara två dagar kvar. Lite snopet känns det allt…Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Roliga dagar på Elmia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *