Matsedel v 37 – bra till matlådan

Matsedel v 37 – bra till matlådan

Vilket ljuvligt väder det har varit! Tänk att kunna gå i shorts i september, det är man inte van vid. Men nästa vecka kommer tydligen kylan, så nu blir maten lite mer ”höstig”, grytor och gratänger står på menyn.

Det som är bra med just grytor och gratänger är att de blir bra även uppvärmda efter en tid i frysen och därför passar bra som matlådor. Ni som hängt med ett tag vet att matlådor i frysen är min räddning och det som räddat min viktnedgång och nu även hjälper mej att hålla vikten. Vi har oftast frysen full så det bara är att plocka fram till lunch eller middag om man inte har lust eller tid att laga mat.

Nu är det svampsäsong och jag vet att många hittat mängder med kantareller. Om ni har gjort det så måste ni testa fredagens paj, den är sååå goood! Gillar ni att plocka svamp? Det gör jag, men kommer nästan aldrig ut ändå… En dag i skogen ger ju både motion och gratis mat, så det borde ju prioriteras. Får bli bättre på det!

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för viktväktare)

Måndag: Zucchinipasta med tomatsås (1 P/port)

Tisdag: Laxgryta med räkor (3 P/port, plus ris)

Onsdag: Ostgratinerad kyckling (2 P/port, plus ris)

Torsdag: Enkel pasta- och kasslergratäng (47 P för hela gratängen)

Fredag: Krämig kantarellpaj (30 P för hela pajen)

Lördag: Fläskfilégryta med champinjoner (7 P/port, plus ris)

Söndag: Tacogratäng med bacon (29 P för hela gratängen, plus ris)

Zucchinipasta passar inte i matlådan, men kör man med pasta istället så blir det perfekt och då funkar alla veckans rätter i matlådan. Så gör mycket 🙂

Många av mina favoriträtter finns med den här veckan, bla zucchinipastan, laxgrytan, kycklingen, pajen och tacogratängen. Missa inte dem! I experimentköket har det börjat hända saker igen, så ha koll!Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *