Så har vi kalajsat färdigt :-)

Så har vi kalajsat färdigt :-)

Hela dagen igår gick åt till förberedelser inför kalajset. Martin lgade mat precis hela dagen, och fick hjälp av min mamma. Jag städade och pysslade. 17.40 var allt klart och gästerna kunde droppa in. Strax innan 18 kom den första ”skocken”. Då hade Martins föräldrar precis kommit med tårtorna. Sen kom det folk hela tiden under närmaste timmen. Den sista som kom hade haft problem med pendeltåget – nån som är överraskad?

25 pers blev vi, så kroppkakorna räckte gott och väl. Det var väl ingen hit kan man väl säga… men några få förståndiga åt så de nästan sprack! De andra gick nog hungriga här ifrån, trots pastasallad, semmeltårta och ostbricka. Men alla var förvarnade om menyn och får faktiskt skylla sej själva om de fortfarande var hungriga när det gick hem. Kroppkakor är en delikatess som tar ca ett dygn att laga, som de flesta aldrig får smaka nykokta eller helt färska. De kostar ca 15 kr styck på Öland när de är nylagade, så det var faktiskt fin mat vi bjöd på – men det var det nog inte många som tyckte :-S

Kvällen blev iaf lyckad. Ett gäng bloggisar, bästa kompisen, föräldrar, barn, kusiner, min gamla farmor och faster mfl. Å mitt i allt detta en lycklig hund som också fick paket. Baileys var i sitt esse, öppnade paket som värsta veteranen och lekte med barnen som älskade honom. Han sov gott inatt!

Jag fick en massa fina presenter; sollampa att ha vi datorn, (jag kommer bli så pigg!), presentkort på Plantagen, Ticnet och Massage (eller annan behandling), böcker, trisslotter mm. Å inga tulpaner!!! Junior fick ett gäng kuvert som han ska öppna ikväll. Hans resultat under dagen var i vissa fall väldigt bra å i andra… nääää…. hoppas det går bättre idag.

De sista gästerna gick redan vid 22, så vi hann städa av det mesta och titta på inspelat Robinson. När vi la oss vid 1 var vi riktigt nöjda. Trevligt sällskap, inte så sent – det är ganska perfekt för oss. Idag blir det till att äta rester…

Tack alla ni som kom och tack ni som har hört av er!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *