Så himla användbart!

Så himla användbart!

En del av allt som ska säljas

Jag vet många som stolt säger ”Våga Vägra Facebook”, de kan verkligen inte förstå hur otroligt användbart facebook faktiskt är! Men det visste å andra sidan inte jag heller när jag först kom i kontakt med det runt 2006. Nu vet jag bättre!

Hade vi inte haft FB hade vår kontakt med Smile i Gambia inte alls varit lika enkel. Han hade inte kunnat ropa på hjälp när taket flög av och fått pengar till ett nytt tak på bara några timmar. Tack vare FB har vi snabbt kunnat hjälpa familjen och till och med räddat liv. Bara det gör att jag hyllar FB!

Att man kan hålla kontakten med barn som är ute och reser och vänner som bor utomlands är nästa plus. Med extrabarn som i omgångar bott i USA har det varit värdefullt att kunna se bilder och chatta lite. När sonen åkte motorcykel i Norge förra sommaren var det himla bra att hans flickvän la ut bilder, så man visste att allt var ok och var det var eftersom sonen själv är värdelös på att höra av sej.

Åsså har vi det här med miljötänket! De senaste dagarna har jag sålt mängder med grejer på olika köp- och säljsidor på FB. Jag håller på att rensa och packa inför Gambia-resan och hittar en massa grejer medan jag håller på. Julgrejer, en jättefin klänning som inte passar i värmen, leksaker som inte funkar att ta med, lucialinnen osv. Igår kväll la jag ut lite grejer som såldes direkt och nu väntar jag på att tre av dem ska komma och hämta sina grejer. Några har swishat pengar, deras grejer skickas med posten imorrn. Jag får mer plats och fickpengar, någon annan hittar saker billigt och vi har sparat lite miljö. Me like!

Visst finns det mycket skit på sociala medier, men det här är iaf vad jag använder Facebook till. Även om det tar lite av ens tid s tåycker iaf jag att fördelarna överväger nackdelarna. Om man använder det på rätt sätt alltså. Vad tycker ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *