Så nöjd!

Så nöjd!

Nu står den nya soffan på plats och jag är såååå nöjd!

Här har vi alltså letat soffa ett tag och hittade precis den vi ville ha, men då var det leverans i januari… kollade runt på nätet och hittade exakt samma soffa på soffadirekt.se. Martin tryckte på beställningsknappen vid 21-tiden i onsdags, armstödet kom i fredags och i går (måndag) kom resten av soffan. 3 dagar!!! Här kan vi snacka snabb leverans! Och dessutom FRI hemleverans!

Vid 10-tiden igår kom en stor lastbil med en pall till oss. Soffan var himla smart packad och fick alltså plats på högkant på en ganska liten lastpall. Senior var hemma och tillsammans hjälptes vi åt att plocka isär packningen och bära in bitarna. Den sista och stommen i hela paketet var dock lite för tung, så då fick vi be grannen om hjälp. Sedan låg det säkert 20 delar i vardagsrummet som skulle plockas ihop, som ett pussel ungefär.

Jag letade fram paketet med skruvar och bruksanvisning, tyvärr var den spegelvänd – så det gick åt lite tankeverksamhet för att få det åt rätt håll. Jag blev lite osäker när jag skulle skruva dit benen, både för att de inte var förborrade och för att jag egentligen ville ha högre ben (för att kunna dammsuga) och fler. Så mina föräldrar kom hit och funderade tillsammans med mej. Själva soffdelen är 3 meter och inga ben på mitten, Martin är 2 meter lång och väger strax under 100 kg. Jag har en son som slänger sej i soffan… jag var osäker på att den tunga soffan verkligen klarar även de här två grabbarna… Så jag drog iväg till Bauhaus och köpte högre och fler ben. Men när jag kom hem passade de inte, så pappa erbjöd sej att göra två nya ben men då fick jag ha den höjd som var. Så fick det bli!

Soffan sattes ihop och de ben som fanns kom på plats. Vi använde benen från den ena divanen så
länge, så kom pappa med de nya benen idag. Så nu klarar soffan betydligt mer än förut och vi känner oss säkrare på att den ska hålla länge. När soffan var färdig, åkte jag iväg till Jysk och IKEA för att kolla soffbord. Det gamla var förstört och har gjort sitt i flera hem, vi fick det av fd svärföräldrarna. På Jysk köpte jag två kuddar, men hittade inget bord. När jag var på väg till IKEA ringde Martin och sa att han var på väg hem från skolan, så han åkte till IKEA istället för att åka hem.

Vi hade redan sett ut ett litet, billigt bord som vi tänkte ha tills vi hittar något snyggare. Ett litet svart fyrkantigt, som vi även monterade hjul på. Det blev så himla bra att vi nog inte ens kommer att titta på något nytt. Så nu står soffan där med sitt nya soffbord och den nya tv-bänken. Nu ska bara tavlor och lampor byta plats och sen är allt som det ska vara. Å det blev innan advent!

Nästa helg ska jag plocka upp alla julgrejer och sortera ut det som jag själv ska ha och det som Junior ska få. Första advent ska alla tomtar upp och granen ställas på plats. Julklapparna är fortfarande inte inslagna, jag har faktiskt lyckats hålla mej! Men söndagen den 1/12 kommer allt att vara färdigt, klapparna ligga under granen och vi sitta i soffan och mysa. Jag vägrar att julstressa! Att bara sitta där under advent och mysa av julstämningen är så himla härligt. Snart är vi där! Med vår nya soffa där hur många som helst får plats  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.