Så nöjd!

Så nöjd!

Förra måndagen testade jag en ny behandling hos Maria på Total Hälsa. Nu var det dax att testa Cellox-maskinen (IPL) som sägs snygga till ytskikten av huden på ett snabbt och smärtfritt sätt. Den kan även ta bort oönskad hårväxt, men det har jag inget större problem med. Precis som med de andra behandlingarna har syftet varit att känna hur det känns, resultatet har inte varit lika viktigt.

Det här är en ansiktsbehandling med ljuspulser som passerar det yttersta hudlagret där värmen
reducerar små fina kärl i ansiktet, fina acne ärr, rodnader, rosacea,
solskadad hud, åldersförändringar, pigmenteringar, samt grova porer.
Även hudens nybildning till kollagen stimuleras och huden får en
jämnare ton och ger ett slätare intryck.

Det första som hände var att Maria rengjorde mitt ansikte ordentligt! Porer tömdes och särskilt vid näsans rot tvättades det frenetiskt med något slags rengöringsmedel. Sen fick jag små solglasögon och smörjdes in med något som kändes som vaselin ungefär. Om den förra behandlingen kändes som stekflott som fräste länge på huden, var detta mer som snabba stick. Alltså ungefär samma känsla som när man får stekflott på huden men mycket snabbare och inte alls lika smärtsamt. Maskinen lyser över ett område som är ca 2×2 cm tror jag hon sa, så det tar en stund att gå runt hela ansiktet. Men det är helt ok. Tills man kommer ut i den eventuella solen!

Efter behandlingen känns det ungefär som när man solat för mycket och det tom bränner när man duschar. Det var strålande solsken när jag klev ut ur salongen och då brände det rejält i hela ansiktet, men det var inte rött eller något som syntes för andra. Den brännande känslan satt i ett par timmar och då hade Maria ändå smort in mej med solskyddsfaktor som jag sedan fyllde på flera gånger under eftermiddagen. Ett tips är alltså att göra detta när solen inte skiner. Inomhus kändes det precis som vanligt.

Dagen efter kändes inget alls, men jag var noga med både fuktgivande kräm och solskydd enligt rekommendation. Dagen efter syntes däremot varenda liten fläck i ansiktet och ytterligare en dag senare var prickarna jättemånga och kolsvarta. Jag såg nästan lite brännskadad ut, men det kändes ingenting. När jag tvättade ansiktet dag tre följde det med lite prickar när jag torkade mej, nu började jag se resultatet. Drygt en vecka senare var nästan varenda prick borta och huden såg mycket friskare ut. Jag är så imponerad!

Oftast tar det ca tre veckor innan man ser hela resultatet, men redan efter knappt två veckor är jag hur nöjd som helst! Skillnaden är helt otrolig! Å det efter bara en enda behandling! Man rekommenderar att göra 3-5 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum, men jag såg alltså resultat direkt! Så detta är något jag absolut kan rekommendera om man som jag har fått lite solskador eller åldersförändringar. Det går att göra över hela kroppen, många behandlar även dekolletage och armar.

Jag är supernöjd! Jag gick dit utan några större förväntningar alls. Det gjorde lite ont under behandlingen, lite mer efter – men inte mer än någon timme. Jag har varit extra noga med att smörja in mej efter, nu vill jag ju inte sabba det fina resultatet. Jag vet inte om jag ska göra en till, det får nog Maria avgöra. Men jag kommer inte att tveka om hon tycker det, för det här var verkligen resultat direkt! Så detta kan jag absolut rekommendera! Lite smärta men synliga resultat efter bara några dagar. Jag fattar inte att en maskin kan göra såna underverk! Varför har jag inte gjort detta tidigare?

Ett svar på ”Så nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *