Sammanfattning av 2011

Sammanfattning av 2011

Så är det bara några timmar kvar av 2011. Dax att summera året…

 Jag frågade grabbarna vad som var bäst under året och bägge svarade: KÖRKORTET! Självklart! Senior fyllde 18 i augusti och hade körkortet i handen en månad senare. Junior är ”bara” 16, men gav sej den på att ta mc-kort och hade detta finansierat och klart även han i september. Båda grabbarna blev mobila och kunde ta sej runt precis som de ville. Härligt!

Vårt år började i Egypten. Där tog grabbarna dykcert medan jag njöt av solen. Våra veckor där var en väldigt bra start på året. Våren var mest jobb och läkarbesök. Vi fick ytterligare en klass som låg inne på Huddinge Sjukhus, men den bar sej inget vidare och det höll bara under vårterminen, sen fick vi lägga ner den tyvärr. Mitt ben fick till slut hjälp av en kompis som är läkare i Järna, så vi bytte helt enkelt vårdcentral. Dr Kompis har hjälp oss massor, så hos honom stannar vi!

Runt påsk tog vi tag ordentligt i vårt hem. Junior slet som ett djur med trappen upp till övervåningen och efter mycket om och men blev den äntligen klar. Sen fortsatte vi av bara farten och tapetserade om bägge killarnas rum, målade om kök och vardagsrum och bytte fönster. Nu är det både varmt och uppfräschat!

I juni hittade vi äntligen en ny bil som passade både plånboken och oss och kunde sälja den gamla skrutten. Nu har vi en bil att lita på som kommer att hålla ett tag och som är jätteskön att köra. Det blev ett stort hål i plånboken, så resten av året höll vi oss på mattan när det gällde utgifter. Besökantalet i våra klasser sjönk, men enligt statistiken låg vi ändå betydligt över snittet för landet. Så nåt gör vi iaf rätt  🙂

Jag hade lovat mej själv att gå ner 7,8 kg, så blev det inte… jag gick först upp en del eftersom benet krånglade. Men till slut blev det iaf 4 kg ner, så jag är iaf halvvägs. I år ska jag gå ner 3,8 för att nå min målvikt och gärna lite till för att bli helt nöjd.

Året har varit riktigt bra! Det är svårt att välja ut en enskild händelse som varit bäst, så det får bli flera olika. Klart att killarnas körkort hör till höjdpunkterna. Att se pyramiderna igen var fantastiskt och att se killarnas lyckliga nunor när de kom upp ur vattnet med dyktuberna på ryggen. En annan grej som jag kommer att minnas är vår midsommar på Ullared och Liseberg. Att få vara med när Martin kunde ta del av alla åkattraktioner var så häftigt. Han åkte allt han kunde och orkade och njöt av att inte längre vara begränsad av en stor kropp.

Jag kommer att minnas 2011 som ett av de bästa året på 2000-talet. Lite känns det som året då killarna blev vuxna. Vi är numera på en helt annan våglängd och har en annan respekt för varandra. Alla tjafs och bråk är numera ett minne blott… Samtliga har ett arbete och en annan förståelse för att de andra i familjen kan vara trötta eller må dåligt. Killarna har numera egna pengar att röra sej med och sköter sej själva på ett helt annat sätt än tidigare. Jag har helt enkelt fått vuxna barn! Å jag älskar det! Det är mycket roligare med stora barn än små  🙂

Klart det hänt tråkiga saker också, men när det händer så mycket bra är det lättare att skjuta undan de tråkiga – så jag väljer att göra så istället för att älta det tråkiga.

Nu hoppas vi på ett lika bra 2012. Året då vi ska trivas i vårt fina hem och då vi ska vinna kampen mot kilona. Året då Senior tar studenten!

Jag har ett riktigt bra liv just nu och hoppas det fortsätter så en lång tid framöver!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *