Semestertips!

Semestertips!

Många av mina bekanta har det inte så fett och kan eller vill inte lägga så mycket pengar på semesteraktiviteter. Jag var hemma med barnen en herrans massa år och var tvungen att hitta billiga utflykter för att kunna göra något speciellt med dem. Men hur svårt eller dyrt måste det egentligen vara? Kan man inte bara packa en matsäck, ta med tältet och cykla iväg en bit? Sånt kostar inte särskilt mycket och ungarna tycker det är  superroligt.

Vill man göra det ännu mer spännande kan man ta sej till Gräddö Brygga och hyra kajak plus utrustning för en ganska billig peng hos Kajak & Uteliv. Man behöver inte kunna särskilt mycket och kan till och med få guidning på vägen. Man kan hyra per timme eller flera dagar, med guide eller utan. Att sitta i en kajak, glida fram och bara höra naturens ljud är så otroligt lugnande. Att det sen kan bli lite tjafs om vem som paddlar i fel takt och åt fel håll är en helt annan sak, har man ingen brådska så är det otroligt avkopplande att paddla tillsammans. Och kul!!!

Jag gillar att ge bort upplevelser och tycker därför att det är superbra att det finns presentkort att ge bort också, en himla bra present! Varför inte fixa en kombinerad möhippa – svensexa för att kolla det blivande brudparets samarbetsförmåga… eller som teambildning på jobbet.

Vi hade en kanot när jag var liten, en ganska klumpig sak som min farmor lyckades välta med på ca 20 cm vattendjup och hamna under… Jag skrattade så jag nästan kissade på mej, det gjorde inte hon… Det här var för typ 35 år sen, så det kanske är dax att fräscha upp de där paddelkunskaperna. Då var det alltså en kanot, kajak har jag aldrig testat tror jag… och det har inte Martin heller. Så det skulle faktiskt kunna vara ett utflyktstips till sommaren när vi måste hålla lite i pengarna, innan jag blir opererad förstås.

Men visst låter det mysigt och väldigt enkelt? Man bokar allt hemifrån, tar sej till Gräddö och sen paddlar man bara iväg. Ni ser bilden framför er va? Hur kajaken sakta klyver vattenytan och allt är lugnt och fridfullt. Precis så kommer det att bli med mej och Martin i kajaken… INTE!!! Mitt tålamod gör nog att jag skulle passa bäst i en egen och förmodligen bli bogserad, men man kan ju drömma  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *