Semlor semlor semlor!

Semlor semlor semlor!

Jag älskar semlor! Helst ska de vara från ett kondis, grädden ska vara blandad med lite mandelmassa och den ska ätas i djup tallrik med varm mjölk. Det är det perfekta scenariot.

Å då säger någon ”Men… du är ju Viktväktare, inte får väl du äta semlor!” Joho, det får jag visst! Med Viktväktarna får man äta allt, men kanske inte varje dag 🙂

Just semlor kan man dessutom göra lite ”billigare” och då kan man faktiskt äta det som mellanmål nästan varenda dag! Tjoho lixom!

Vi byter ut strösockret när vi bakar, mot lättströ eller sukrin. Det funkar jättebra och smakar som vanligt. Vet att många är tveksamma när det gäller sötningsmedel, vi tycker det fungerar. Man får välja själv helt enkelt.

Som jämförelse kan säga att en ”vanlig” semla kostar runt 20 PP, våra ligger på kanske hälften (med grädde mm) och ibland ännu mindre. Här nedan finns flera tips på olika semlor, allt beroende på vad man är sugen på. Ibland vill man bara ha smaken, då räcker det med en minisemla.

Jag skulle aldrig offra saker som jag verkligen tycker om. Självklart äter jag semlor! Precis som jag äter godis, annars skulle jag aldrig stå ut i längden 🙂

Här är några olika semlor att testa:

Semmelbullar (5-6 PP per bulle, plus fyllning)

Semmelkaka (fr 77-84 PP för hela kakan)

Minisemlor (3-4 PP plus fyllning)

Muffla (fr 4-5 per muffla, plus fyllning)

Semmelbullar i långpanna – semmelbakelser (6 PP per bulle, plus fyllning)

Jag hittade saffransbullar i frysen, som var över sedan advent, och fyllde dem med grädde, sååå gott!

Saffransbullar i långpanna (6 PP per bulle, plus fyllning)

Som ni ser så finns det alltså alternativ, alla är goda! Jag köper en vanliga semla då och då, men nu när jag upptäckt hur gott det är med saffranssemlor så blir det nog såna mest i år 🙂

Hur äter du helst din semla?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

13 svar på ”Semlor semlor semlor!

 1. Jag är ofta sugen på semlor men när jag sedan äter det så tycker jag inte att det är så gott som jag trott… Bakade och gjorde egna semlor för ett tag sedan men har inte köpt någon ännu i år. Kanske bjuder kollegorna på det imorgon för att visa dem min uppskattning 🙂

 2. Jag säger som Hanna har skrivit, en med vaniljfyllning istället för mandelmassa hade varit toppen.
  Mannen min har önskat semlor till helgen så det får det väl bli.

  1. Vi bakar mycket med tex sukrin, som ersättning för sockret. Så det är inte så illa alls, men det gör man som man vill såklart.

 3. För det första måste jag bara säga att semlor är det bästa som finns efter cheesecake . Något som stör mig lite är denna hetsen om att hela tiden hitta nyttigare alternativ till allt. Självklart är det bra att tänka på vad man äter för både kroppen och hälsan och vi alla har fötts med olika förutsättningar.

  Men ska man leva efter att leva hälsosammare så måste helheten in. Äta, vila, motionera och leva. Alla bitar måste få plats i livet liksom.

  Är det inte då bättre att unna sig en semla med gott samvete och då kanske träna, gå en extra promis och äta lite sundare dagen efter.

  Nu vill jag poängtera att mina tankakr inte handlar om din inställning Marlene utan generellt hos många i samhället över lag liksom.
  Tack för alla dina tips

  Ps ska man äta semlor i dina trakter måste man äta på SurÅdeg och Eldtomta Cafe för de är i särklass bäst

  1. Jag fattar hur du menar. Jag har redan skaffat mej den där livsstilen som du beskriver men vill ändå hålla nere på gosakerna för att fortsätta att må bra. Det finns ju även tex diabetiker som måste leta andra alternativ, de kan titta på våra recept 🙂

 4. jag älskar semla. Kunde förr trycka i mig inte bara en stor utan två. Kändes som inga problem alls, förutom att det nu är en del av varför man är där man är.
  Nu kan jag köpa en semla och dela den i två bitar och bara äta en del. Så helst vill jag ju dela den med någon så hoppas på att sonen vill ha en del för dottern kan inte pga gluten och mandel intolerans. Fast sonen vill nog ha en hel.
  Det finns mkt vi kan göra billigare i points men ibland tycker jag inte att det är värt det. Semla händer en gång per år och om man kan hålla sig till att äta en per år så gör det och njut.
  Jag startade om mitt liv i januari i år och min första tanke var att inte äta någon semla alls. Men vi får se. Det kan ju bli en och då får jag ta det.

  Men en semla för mig är en vanlig med mandelmassa (det är ju det goaste ihop med grädden). Inga andra krusiduller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *