Skönhet skönhet skönhet

Skönhet skönhet skönhet

Nu var det länge sedan jag var på en mässa. Mässor har en tendens att klumpa ihop sej, så det blir en slags ketchupeffekt. Så var det även den här gången, men de var iaf med samma tema. Ena dagen var det en ekologisk skönhetsmässa – Green Beauty Day och några dagar senare var det dax för Stockholm Beauty Week.

Jag kan en del om hudvård och allt som har med detta att göra. Jag tycker att det är intressant och även spännande att testa nya produkter och behandlingar. MEN jag är rätt dålig på att ta hand om mej och min hud, trots att jag vet att jag borde. Jag är supernöjd om jag kommer ihåg att smörja mej efter en dusch eller tar på dagkräm med solskydd på morgonen. Det är ungefär det jag klarar av att ha som rutin 😛

Att testa nya behandlingar är jag däremot jättepepp på. Jag har inga problem att göra någon ny skönhetsbehandling eller prova en ny maskin. Sånt är kul! Jag har testat laser mot fettdepåer på olika ställen på kroppen, föryngrat hud i ansiktet, blekt tänder, testat fillers och en massa annat. En del har fungerat, annat har väl kanske inte varit någon direkt succé.

Att gå på en mässa är ett enkelt sätt att se vad som händer inom skönhet både med makeup och behandlingar av olika slag. Ekologiska produkter ökar och de ökar snabbt! Allt ska vara mer och mer naturligt, utan tillsatser och konstgjorda ingredienser, även kraven på hur ingredienserna odlas eller produceras har också ökat. Allt ska vara så naturligt, miljövänligt och hållbart som möjligt – även förpackningarna såklart.

Just detta fokuserar Green Beauty Day på, här är allt naturligt. För några år sedan var här inte särskilt många märken, nu har det ökat och mässan fyllde nästan hela Vinterträdgården på vackra Grand Hotel. Här hittade jag bla Carina och Jerker från Rosenserien som vi hälsa på i Valdemarsvik. Jag träffade även ett gäng bekanta, bla Rickard Söderberg som är väldigt noga med sina hudvårdsrutiner, vad han använder och hur detta produceras.

Några dagar senare var det dax för Stockholm Beauty Week som firar tio år i år. Jag har ju funderat på namnet och nu fått veta att det från början var en hel vecka, men numera bara är en dag. Kanske dax att ändra namnet? Dessutom är det två gånger om året, sedan något år tillbaka – en gång på våren och en gång på hösten.

Jag besökte mässan första gången när den höll till i den lilla lådan vid Kungsträdgården. Redan då var där många utställare och besökare, nu har den växt ytterligare och flyttat in på Berns. Här är det lite rymligare, men ändå alldeles för trångt mellan utställarna. Det är så många intressanta företag, men så trångt och mycket folk att det är svårt att prata med dem.

OM jag fick önska så skulle jag önska att vi som kommer från media och press fick komma in någon halvtimma-timma innan man öppnar för allmänheten. För att helt enkelt kunna jobba. Ta bilder, prata med utställarna osv, för att göra det vi är där för – nämligen jobba.

Jag kom en liten stund efter öppnande, eftersom jag vet att det är jättelång kö då, och hann precis gå runt en sväng innan det var dax för pressinformation. Under ca 30 minuter fick vi en sabb presentation av alla utställare och höjdpunkter. Vi fick även se Bobby styla en av sina medarbetare, medan presentationen pågick. Han har magiska fingrar! Eller är det kanske hans produkter som är magiska?

Foto: Malin Tilja

Efter presentationen tog jag ett nytt varv och hade turen att trilla på en ledig behandlingsstol. Så jag fick en föryngrande botoxmask, där jag riktigt kände hur huden krympte ihop. Och en slags trådbehandling, men utan kniv och ovanpå huden. Små små trådar las i mina veck (rynkor) och smälte lixom ihop med huden.

Direkt efter var jag slät som en barnrumpa, men det var nog lite för varmt både där inne och sedan utanför – för trådarna kröp ganska snabbt upp till ytan och trillade av. Men kul grej och något jag gärna provar igen, med rätt förutsättningar. Allt som inte kräver kniv eller spruta är ju extra intressant.

Efter ett par timmar hade jag pratat med de allra flesta, samlat på mej information, dock nästan inga bilder eftersom det var nästan omöjligt, både pga trängsel och ljus. Så nu ska jag gå igenom allt material och se om där finns något som sticker ut lite extra och som ska testas mer för att sedan skrivas om.

Mässor är kul! Nu är det ett långt uppehåll till nästa gång, som är Formex i slutet av augusti. Man kan nog säga att det är sommarlov på mässfronten 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Skönhet skönhet skönhet

 1. Gillar också att gå på mässor men det är allt för sällan bara. Nästa jag ska på är bokmässan men det är långt kvar.

 2. Kul med mässor men trist när de klumpar ihop sig!
  Spännande med nya metoder – själv har jag inte testat speciellt mycket. Har dock ett par presentkort på behandlingar som jag kanske skulle passa på att boka in mig på nu innan sommaren. Jag tycker bara att tiden flyger iväg så jag vet knappt hur jag ska hinna 🙂

 3. Vad kul med mässa! Tyvärr är jag väldigt dålig när det kommer till hudvård men kommer ibland ihåg att smörja mig efter duschen.

 4. Vad trevligt att gå på såna mässor & dessutom få behandling. Jag älskar att bli omhändertagen & få behandlingar.
  Jag tror det är för att jag kämpar en del i mitt i liv. Så då är det Såå skönt att bli omhändertagen 😊.

  Det är speciellt tycker jag att få läsa dina inlägg där du får träffar kändis. Det är inte varje dag man gör det 😊.

  Ta hand om dig och va rädd om dig ❣️🤗

 5. Det var väl en gång på Stockholm Beauty Week som vi träffades om jag inte minns fel.
  Skönhet är kul.
  När jag gick på högstadiet och första åren på gymnasiet var det hudterapeut som jag ville bli eller kosmetolog som det hette på den tiden.

  Dessvärre blev det inte den svängen för mig.

  https://kamillaskamera.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *