Matsedel v 23 – Nationaldag

Matsedel v 23 – Nationaldag

Äntligen sol och värme! Så himla härligt det har varit senaste veckorna. Och det ser ju ut att fortsätta om man får tro förhandsrapporterna från olika meteorologer. Me like!

Nu har vi haft husbil i snart tre år och sett en himla massa av Sverige. Men det finns massor kvar! Även i år kollar vi in utomhusteatrarna i Kalmar och Falkenberg, återigen ska vi på premiären av Diggiloo, den här gången i Ronneby. Dessutom blir det en sväng till Helsingborg också, där vi ska på två föreställningar – nya Sundspärlan och Fredriksdalsteatern. Men det är inte slut där! Sen kör vi direkt norrut för att uppleva den nya utescenen i Lövvik, Höga Kusten. Mycket teater blire 🙂

Vi har köpt nya cyklar till husbilen. Jag som varit starkt emot elcyklar har gått med på att prova, man kommer trots allt lite längre när man har hjälp. Som motkrav har jag haft att vi ska ta fler promenader, vi får väl se hur det blir med det…

Så nu hoppas jag på långa cykelturer med goda matsäckar. Det är ju så härligt att packa matsäcken och dra iväg, stanna och ha picknick på en fin plats, hoppas på många såna turer i sommar – HÄR finns tips på picknickmat. Mat blir lixom godare när den äts ute. Tycker inte ni också det?

Här är veckans matsedel:

(Siffrorna är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med persilja och vitlök (8 P/port)

Tisdag: Fisk med kräfttzatziki (1 P/Port, plus potatis)

Onsdag: Vitlökskyckling i chilisås (5 P/port, plus pasta)

Torsdag: Skinksås med vitlök och salvia (3 P/port, plus pasta)

Fredag: Pasta med bacon och spenatsås (7 P/Port, plus pasta)

Lördag: Grillspett med stora räkor (0 P för spetten)

Söndag: Grillat och ananassallad med fetaost (1 P/port)

Nationaldagsbonus: Lätt rabarberkaka (7 P för hela kakan)

Det kan vara bra att ha färdiga matlådor i frysen även på sommaren, så gör lite extra av kycklingen, skinksåsen och pastan med bacon. Fördela i portioner, skriv på förpackningen vad det är och antalet Points – så är det bara att plocka fram vid behov. Matlådor är min räddning – HÄR finns massor med tips!

Ha en fin vecka nu och njut av värmen medan den finns 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *