Smidig hjälp för din (P)älskling

Smidig hjälp för din (P)älskling

*** Inlägget innehåller annonslänkar från First Vet***

Ni som hängt med ett tag vet att vi har en älskad hundgubbe här hemma, han brukar gå under namnet Pälsbollen. Ni som har bra minne kommer också ihåg att han var sjuk innan jul. Han fick mysko utslag och huden sprack medan vi såg på.

Nu mår han bra, men kontakten och besöken hos veterinären var många och kostsamma förstås. För att inte tala om stressen när man kommer dit… Pälsbollen gillar sin veterinär, men han är inte riktigt lika förtjust i de andra patienterna. Att både lyssna på goda råd och hålla en lätt irriterad hund på 16-17 kilo är inte så enkelt. Tänk om jag från början känt till First Vet!

First Vet är en tjänst online, så man slipper släpa med sej en fräsande katt, sur hund eller tjattrande papegoja. Man klickar HÄR och laddar enkelt ner appen, så är man igång. Appen är självklart gratis! Man kan få råd, behandling och remiss och även ”besöket” är gratis om ditt djur är försäkrat. Detta funkar för både Iphone och Android och självklart även surfplattor och datorer.

Först laddar man alltså ner appen. Sen uppger man alla sina och djurets uppgifter, samt symptom. Man kan även lägga till bilder som veterinären kan titta på innan ”besöket”. Så väljer man en tid som passar för besöket som sker via videosamtal. Efteråt skickas journal med veterinärens råd och diagnos till dig. Vid behov får du även remiss och i vissa fall recept.

Så himla smidigt! Jag har laddat hem appen och kommer att använda mej av First Vet nästa gång vi behöver hjälp. Jag avstår gärna ett väntrum med ettriga patienter, även om de är väldigt söta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *