Sommarjobb

Sommarjobb

Här letas det sommarjobb till Junior. För mej är det självklart att man jobbar på somrarna så tidigt man kan i livet. Senior har haft sommarjobb sedan han var 15, då började han med att kratta kottar på min brors pensionat på Öland. Han hade blåsor i händerna och hans mobil gick sönder, men jobbade gjorde han och pengar blev det. Sen dess har han jobbat på Mc Donalds både på helger och lov och stormtrivs!

Junior har inte riktigt kommit igång. Han har jobbat på kvällar och helger som simtränare under ett par år, men sommarjobb har han inte lyckats få… än… i sommar ser det ut att vara dax. Han har lagt ut lite krokar här och där och nu verkar han ha fått napp på en elfirma.

Mitt första ”riktiga” sommarjobb hade jag som 14-åring på ett dagis. Jag som trodde att jag älskade ungar insåg att även om jag tycker om barn, så tänker jag inte jobba med dem – så kul var det minsan inte! Det sommarjobbet fixade jag genom kommunen, precis som Mandisen ska göra. Hon har anmält intresse och väntar nu spänt på svar.

Men varför kan inte ungdomarna få vara lediga på sommaren då? Till att börja med så behöver man alltid pengar och när man har sommarlov i tio veckor är det väl ingen större grej att jobba 3-4 veckor av dessa? För oss handlar det också om att vi ska resa över jul och nyår, även om vi betalar killarnas resa så får de fixa fickpengarna själva. Mandisen vill följa med oss och ska få ihop 10 000 till sin biljett… inte lätt, men jobbar man så…

Det är dessutom bra både för självförtroende och för den personliga utvecklingen att jobba och tjäna egna pengar. Det finns väl inget så underbart som när man kvitterade ut sin första lön? Vilken känsla! Att stå där med tusenlappar i handen och veta att man förtjänat dem helt på egen hand! Härligt! Å jobb finns det faktiskt, kanske inte när man är under 15 och lite svårare när man är under 18. Men vågar man bara höra sej för, så finns det ganska stora möjligheter. Snabbmatkedjorna, vården, kommunen… kolla föräldrarnas kontaknät, kompisars föräldrar osv. Vill man så kan man!

Ska era ungar jobba nåt?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *