Sommarläsning, hiss, diss och tips!

Sommarläsning, hiss, diss och tips!

Det är på sommaren jag läser och då plöjer jag verkligen bok efter bok. Så här långt har det blivit fyra böcker av väldigt varierande karaktär. Här kommer en kort redovisning och recension av dessa:

Främmande Fågel av Anna Jansson
Den här boken gillade jag verkligen! Den utspelar sej på Gotland i en miljö jag är bekant med. Fågelinfluensa sprids över ön och paniken är ett faktum. En spännande historia där man inte listar ut lösningen förrän i slutet. Me like! Den får 4 solar av 5 möjliga  🙂

Vi måste sluta ses på det här sättet av Lisa Bjärbo & Johanna Lindbäck
Det här är en annorlunda skriven bok, där man får huvudpersonernas version av händelserna parallellt. För mej är det ett helt nytt sätt att skriva och jag gillade det nog inte riktigt från början, men det var aldrig så att jag ville lägga ifrån mej boken eller så. Det är en romantisk kärlekshistoria med alla ingredienser och lite till. Man känner igen mycket från sin egen tonårstid och alla tankar man hade då. Charmig och ganska läsvärd! Den får 3 solar av 5.

Vila i frid av Sofie Sarenbrant
Jag kommer aldrig att bo på Yasuragi Hasseludden efter att ha läst den här boken!!! En riktig rysare med mysko personer och en lite speciellt poliskvinna som ska lösa allt. Det här gillar jag!  En riktigt spännande berättelse där man inte vet vem som är mördaren förrän alldeles i slutet av boken. Den är detaljrik och spännande! Men som sagt; Yasuragi får nog vara för min del, där dör det lite för mycket folk  🙂  Den här får 4 solar av 5, måste läsa nästa bok också!

Bortom Sanningen av Anne Holt
Jag har läst flera böcker om poliskvinnan Hanne Wilhelmsen och är lite dubbel i mitt tyckande. Jag gillar berättelsen och intrigen, men tycker man hafsar ihop slutet lite och så är det i många av Anne Holts böcker. Men det är en spännande historia och man listar inte ut vem mördaren är förrän på slutet här heller. Det är bra, men inte toppen! 3 solar av 5.

Just nu testar vi Storytel´s utbud av ljudböcker och har börjat lyssna på ”En man som heter Ove”. Vi har fått förmånen att testa Storytel genom Buzzador, helt gratis i 30 dagar så det ska vi verkligen utnyttja där där finns mängder med intressanta böcker som jag är sugen på att höra. Vill du också testa grejer så kan du klicka HÄR! Martin och jag brukar sitta tillsammans i varsin solstol och lyssna, det är verkligen kvalitetstid tillsammans. Än så länge har vi bara lyssnat 5-6 kapitel, men den är homla rolig så långt.

Nu är det bara att leta fram ett gäng nya böcker. Jag har en hel byrå full med böcker som jag skaffat och som ska läsas när det finns lust och tid. Jag brukar ta fram 4-5 i taget och lägga vid sängen och sen plöjer jag. Jag är periodare när det gäller att läsa, det måste vara helt lugnt både i skallen och i livet. Nu är det det  🙂

Så nu ska jag kolla in min byrå igen och frossa lite! Vad läser du i sommar? Har du några spännande tips till mej?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *