Sovit så gott!

Sovit så gott!

Inatt har jag sovit jättegott! Martin och Baileys har nästan inte snarkat alls  🙂

För mej är sömnen jätteviktigt, det är när jag är utvilad som jag kan gå ner i vikt. I dag kan man läsa om olika knep för att bli piggare nu när det är tråkväder ute. För mej funkar det om jag lägger mej skapligt tidigt. Helst ska jag somna innan Martin somnar, så jag hinner sova en stund innan han drar igång timmertilverkningen. Öronproppar funkar ok, men är lite obekvämt.

Sen har jag den bästa väckarklockan! Jag har en sån där gryningslampa, som sakta lyser upp rummet och så småningom börjar fåglar kvittra lite tyst. Med den vaknar jag perfekt! På dagarna har jag dessutom en dagsljuslampa som jag har när jag jobbar. Förra året var jag mycket piggare än andra vintrar och då var jag ändå sjuk, visade det sej. Så jag är övertygad om att mina lampor funkar, och tro försätter berg  🙂

Att vara utvilad och må bra är en förutsättning för att gå ner i vikt, nästan för oss alla faktiskt. Jag vet att när jag är stressad och trött så spelar det ingen roll hur duktig jag är med mat och motion, jag går inte ner ändå. Idag och imorrn kommer jag att ha ett stresspåslag som heter duga… varför får ni veta imorrn…

.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *