Oj oj oj vicken pärs!

Oj oj oj vicken pärs!

Det var det där med nervpress och stress… idag var en STOR dag! Senior har ju hållit på med sin körkortsteori till förbannelse. Vi har svurit, gapat och varit frustrerade allihopa. Han testade att skriva provet för en månad sedan och fick då 48 av de 52 rätta svaren som han behövde för att bli godkänd. Innan det provet var han övertygad om att det skulle gå lätt… där och då insåg han att det inte var att bara gå dit och se glad ut, det krävdes en hel del mer än så. Idag var det dax igen…

De senaste veckorna har han suttit med datatester. Det första han gjorde var också med bara 48 rätt, men ganska snart hade han kommit upp i 65 och var nöjd. Jag tjatade på honom att han skulle lära sej av felen, men hur han än gjorde så blev det aldrig bättre. Så det var med stor bävan jag följde med honom till Transportstyrelsen idag. Han var tvärsäker på att han skulle klara det, men var så nervös att jag trodde han skulle kräkas. Jag trodde nog också att han skulle klara det, men inte med någon stor marginal.

Han gick in i testrummet 10.05, då gick jag till 7eleven och tog en fika. Där satt jag och försöker läsa tidningen, men jag kunde inte fokusera och fattade inte vad jag läste. 25 minuter senare gick jag tillbaka och ungefär en kvart senare kom han ut. Han försökte hålla masken, men mungiporna träffade nästan öronen och jag förstod rätt snabbt att han klarat det. 56 av 65 fick han, 4 rätt mer än vad som krävdes – ingen stor marginal direkt. Han klarade det och då skiter iaf jag i marginaler!

Hela han skakade i kroppen av anspänningen. Han var superglad och jag var lättad, extremt lättad! Nu behöver vi inte hålla på med den där jäkla teorin mer (så länge han klarar uppkörningen inom 2 månader). Senior har klarat det största hittills i hans liv. När han klarat uppkörningen förändras hela hans liv och den förändringen är livslång, det är STORT!

När vi kom hem var vi bägge helt slut och däckade totalt. Vi sov någon timme och åt sedan en god lunch. Han fick ledigt från skolan, han orkade helt enkelt inte mer idag. Senior har adhd och har klarat teoriprovet helt utan hjälpmedel, extra tid eller annat. Han har gjort det på egen hand och är i mina ögon en liten hjälte  🙂  Klart han är trött!

Nu är det ”bara” uppkörningen kvar… håll tummar och tår för att även detta går vägen. Då får han sin frihet, bilen står bara och väntar på honom… å vi får vår frihet. Aldrig mera taxitjänst  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *