Stor käft ger coola möten

Stor käft ger coola möten

När allt var som rörigast i torsdags var Martin och jag inbjudna till Gondolens Terrass för vinprovning och lite mat. Det var tveksamt in i det sista om vi skulle åka iväg, men när det stod klart att Senior skulle vara kvar på sjukhuset så tyckte vi att det var ok att åka iväg. Och vi skulle inte ångra oss!

Solen sken och det var äntligen lite varmare ute. Som jag längtat efter sol och värme! När vi letat oss upp på Gondolens tak hade vi en fantastiskt utsikt i kvällssolen och det var riktigt mysigt. Jag trodde det skulle vara en massa bloggare där, men det vara bara en enda som jag kände igen och det var Kari. Vid hans bord var det fullt, så vi frågade paret vid bordet brevid om vi fick sitta där och det var en riktig fullträff! Paret vi satt hos var bägge journalister/skribenter/författare, väldigt trevliga dessutom. Vi hade massor att prata om och avhandlade ämne efter ämne och hade snart pratat om allt mellan himmel och jord medan vinet avsmakades och timmarna bara försvann. Ibland är jag extra tacksam för min glappande käft och för att jag inte är det minsta blyg utan vågar vara osvensk och fråga. Den där glappande käften gav oss två nya bekantskaper som jag är väldigt glad för, vilka härliga människor!

Men vi var ju där för vinet! Syftet med kvällen var att smaka av olika bag-in-box-viner; vitt, rött och
rosé. Jag kan som bekant inte ett smack om vin, vet egentligen bara att jag inte tycker om tunga röda viner… knappt några röda viner alls faktiskt. Nu kunde våra nya bekanta tipsa om vita viner som de trodde att jag skulle gilla efter att ha kollat lite vad jag tyckte om för smaker. Jag lyssnade intresserat och följde deras råd och insåg att jag ska hålla mej till vitt i fortsättningen och då särskilt chardonnay. Det var framförallt två av boxarna som föll mej i smaken; Las Moras Organic Chardonnay KRAV BIB och Mad House Riesling. Sen hittade jag en rosé som jag också gillade; SomeZin White Zinfandel BIB. Bägge finns på systemet till helt ok priser.

Eftersom jag inte vet vad jag tycker om, inte är särskilt intresserad, dricker särskilt ofta eller vill spendera så mycket pengar – så är en sån här provsmakning himla bra! Här fanns ca 20 boxar och jag kunde gå från box till box och ta några droppar av varje, smaka och hälla ut. Paret Ericsson-Wärn hjälpte mej att hitta goda viner som jag nu vet att jag gillar. Till vinet fick vi snickra våra egna hamburgare och smaka grillad lammkorv. Å på varje bord stod ett fat med smågodis, allt helt och hållet i min smak och vi stannade mycket längre än vi tänkt.

Å visst var vinet gott och tillställningen välordnad, med det var sällskapet som gjorde hela min kväll! Just de här oförväntade mötena är något av det bästa jag vet! Att med helt öppet sinne prata med människor som man inte vet ett skvatt om och hitta samtalsämne på samtalsämne är så häftigt! Att klicka med människor man aldrig förr träffat, hitta gemensamma nämnare och intressen är väldigt inspirerande. Vi pratade om resor, kultur, barn, boende, politik, bloggvärlden, egoism – ja allt mellan himmel och jord lyckades vi avhandla på några få timmar.

När Martin och jag lämnade Gondolen var vi både uppspelta och avslappnade på samma gång. Kvällen var verkligen lyckad;vi hade haft väldigt trevligt och gjort nya trevliga bekantskaper som vi hoppas träffa fler gånger. Jag hade fått en massa tips som jag kommer att jobba vidare på och jag tog till mej och la allt de sa på minnet. Å visst fanns det en blogg också i gömmorna, kolla in HÄR  🙂

Tack Prime Wine Group för en jättemysig kväll! Utan er hade vi kanske aldrig träffats, tänk vad lite vin kan göra ändå  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *