Storleken har betydelse…

Storleken har betydelse…

Antag att ni skulle vinna 100 kr på låt säga en trisslott. Vad skulle ni göra då? Köpa nya lotter kanske… Vad skulle ni göra om ni vann 1000 kr eller 10 000 kr? Eller varför inte dra till med 10 000 000 på en gång? Drömmen ser lite olika ut beroende på hur stor summa man får att leka med, eller hur?

Jag brukar ta nya lotter om jag vinner 25 – 50 kr. Men från 100 och uppåt tar jag faktiskt pengarna. Vann jag 10 000 så skulle det inte göra någon större skillnad för oss. Klart det skulle vara kul, skitroligt! Men de pengarna skulle direkt in på kontot för att betala det som ändå ska betalas varje månad, vi skulle nog inte göra något extra för det. Om jag däremot vann 1 miljon, ja då skulle jag fixa badrummet och köpa en del nya möbler. Resa tillsammans med familjen och andra som jag skulle vilja bjuda på en tripp. Sen skulle jag nog köpa en lägenhet till Senior också…

Vann jag 10 miljoner så skulle jag göra samma sak som med 1 miljon men jag skulle också starta en fond, som folk kunde söka pengar ur. Jag skulle särskilt ge pengar till dem som väljer att vara hemma med sina barn och de som har bokstavsdiagnoser i familjen. Dessutom skulle jag köpa två små hus till mina söner och hyra ut tills de är gamla nog att bo där själva.

Klart det skulle vara kul att vinna pengar, men just nu kan jag inte säga att jag saknar särskilt mycket. Visst skramlar det ganska tunt i plånboken i nuläget, men jag har ju det jag behöver. Så länge det räcker till räkningarna och mat på bordet, så är det ok. Vi har ett litet sparande, men eftersom vi bestämt att inte ta någon vinterresa så kommer vi att kunna spara lite till innan vi behöver ta av bufferten. Nästa sommar måste vi fixa badrummet, då behöver vi pengarna.

Pengar är inte allt, men de är väldigt bra att ha och visst är det väl kul att drömma lite. Vad skulle du göra med en stor eller liten vinst?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *