Struktur på tillvaron

Struktur på tillvaron

Det går långsamt upp för mej vad gårdagens besked innebär för oss alla här hemma. Martin och Junior kommer att vara i skolan på dagtid de flesta vardagarna och behöver sen sitta och plugga en del på helgerna. Senior och jag kommer att vara hemma en del tillsammans på dagtid, så länge han inte hittar ett annat jobb eller börjar arbeta heltid.

Martin och Baileys långpromenader blir snart mina och Baileys. Kanske kan jag hitta tillbaka till den kondition jag hade innan Martin flyttade in hos oss 2008. Det kanske tom kan skynda på min viktminskning lite? Det blir också jag som får sköta inköpen själv, som vi brukar göra tillsammans. Med andra ord är det snart JAG som bestämmer vad som finns hemma och hur mycket pengar som ska spenderas. Ytterligare ett steg tillbaka mot min tid som ensamstående. Men det är inte ett steg tillbaka i vårt liv, däremot ett steg framåt för mitt välmående. Jag får koll på vilka godsaker som INTE ska finnas i skåpen och jag får bättre koll på matpengarna.

Ska faktiskt bli riktigt skönt att få struktur på tillvaron på ett sätt som jag trivs med. Klart det är trevligt att vara tillsammans med Martin dygnet runt, men nu får jag tillbaka den kontroll som jag hade förut. Å det är bra eftersom vi kommer ha mindre pengar att leva på och jag verkligen inte vill ha grejer hemma som sabbar min vikt. Så det blir en liten nystart lixom.

Men visst… det innebär också att jag får ta det mesta av hushållssysslorna och planeringen. Men det är jag ju också van vid sedan mina 10 år som ensamstående. Det största kruxet blir Baileys. När vi jobbar våra långa pass på tisdagar och torsdagar behöver vi hjälp med hundvakt och även de dagar jag blir inkallad till Tingsrätten. Men då får våra föräldrar hjälpa oss och går inte det vete sjutton hur vi gör. Men det brukar ordna sej. Så är det ju med livet… det mesta ordnar sej på nåt sätt.

Vi har en spännande höst att se fram emot  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.