”Ta dej i kragen”

”Ta dej i kragen”

Min stora tröst!

Jag vet att de allra flesta skriver kommentarer i största välmening. Men ibland blir det ändå fel. Sen kommer det även rejält elaka kommentarer, men de väljer jag att ta bort. Man behöver inte sparka på den som redan ligger… Jag tycker inte att man ska skriva något som man inte kan säga direkt till personen det berör. Ska vi säga så?

Jag kan inte skriva ut allt som händer. Därför har jag valt att bara skriva hur jag känner. Det är EN person som trasslat till sitt liv och dragit med mej i fallet. Min unge! Vi tar ett exempel: DIN unge tar livet av någon, sej själv eller råkar ut för en allvarlig olycka med död som utgång. Säger man då ”ryck upp dej” eller ”du kan inte lägga ansvaret hos henne eller honom”. Självklart inte! OBS!!! Min unge har inte gjort något av detta!!! Det var bara ett exempel. Det visar ändå att det inte funkar med alldagliga fraser när något allvarligt inträffat. Säg hellre att du tänker på dem och finns där vid behov. OM du verkligen gör det! Annars är det bättre att inte säga något alls.

INGEN vet allt som någon annan har i ryggsäcken eller hela historien bakom sorgen, ilskan eller frustrationen. INGEN vet hur jag mår! Alla har rätt att tycka och komma med sin åsikter, men gör det gärna lite försiktigt. Just nu behöver jag inte mer tyngd på den börda jag redan bär. Jag har ofta sagt att alla har ett val och det har jag med; pest eller kolera.

Ge mej gärna cyberkramar men sparka inte mer på mej än man redan gjort. Jag väljer att inte svara på några kommentarer i nuläget, eftersom min svar förmodligen också skulle feltolkas. Men skriv gärna något snällt, som faktiskt kan hjälpa mej.

Jag är på väg upp, men det går långsamt. Jag har iaf tagit fram en adventsljusstake och ska ta fram julen helt och hållet idag. Jag är fortfarande skör och vågar fortfarande inte hoppas, men ska försöka skapa någon slags julstämning här hemma. Nu ska jag försöka återgå till det normala så gott det går… ibland slickar man sina sår fort, ibland tar det längre tid… den här gången tar det längre tid. Det får vara så ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *