Teater teater teater

Teater teater teater

Förra veckan handlade allt om teater. Det var ju egentligen därför vi åkte iväg från början och samtidigt passade på att fira midsommar med våra husbilskompisar Ludde och Anneli mfl.

Vi bevakar teaterpremiärer i Stockholm, husbilen har gett oss möjlighet att göra det även på andra platser i landet. Som i Skåne i våras, då vi såg Såsom i himmelen på Malmö Opera. Vi fotar röda mattan och filmar premiärminglet om det går, sedan skriver vi även en recension om det vi sett. Ja, det är ett jobb det med 🙂

I år såg vi möjligheten att besöka de sommarteatrar som finns i Kalmar och Falkenberg mfl. Det blev att åka lite fram och tillbaka för att fixa logostiken kring midsommar och premiärer, men det fick bli så. Vi började planera och bad samtidigt till vädergudarna, ska man se teater utomhus vill man ju helst ha fint väder – och vädergudarna lyssnade!

Förra veckan var det dax! Vi kom till Kalmar tidigt på onsdagmorgonen och fick en perfekt plats på ställplatsen på Ölandskajen, där vi stod förra året. Därifrån tar det ungefär 15 minuter att gå till Krusenstiernska trädgården där man bygger teaterscen på sommaren. På torsdagen hade vi tid med ensemblen kl 17 för intervju, så vi knallade glatt iväg. Till saken hör att vi känner nästan allihopa, jag har jobbat med två av dem (Thomas Pettersso och Peter Gröning) och intervjuat en tredje (Tobias Persson) och festat med honom många gånger. Till de två jag jobbat med hör även två äkta fruar, som man får lite på köpet när man känner partnern. Detta gjorde att vi fick en både rolig och avslappnad intervju, den kan ni se HÄR!

Några timmar senare var det premiär, strålande solsken och glad publik. Jag filmade mingel och fick även en pratstund med bla Robert Gustafsson. Han berättade om lyckan att gå på teater igen och lite om sin kommande roll som kvinna i musikalen Tootsie. Den kan ni se efter intervjun i samma film.

Såklart är det kul att se vänner på scen, särskilt om de gör bra ifrån sej och de gjorde dom. ”Bäddat för trubbel” är en ganska typisk släng-i-dörren-fars, men en ovanligt trivsam sådan måste jag säga. Det är ändå något alldeles speciellt med sommarteater som ses under bar himmel. Tobias Persson som ser ut som en ung Per Gessle, dessutom med brytning på danska är rätt kul. Eller Thomas Pettersson som strippa… say no more… se den om ni kan 🙂

Sen var det bara att bege sej rätt över hela Sverige, mot Kungsbacka och Tjolöholms otroliga slott. Som jag sett fram emot att få åka dit och nu var det äntligen dax! Bara att se slottet var en upplevelse, det ska jag skriva om senare, men att få en teaterupplevelse på köpet är ju det bästa av allt. Här skulle vi upptäcka slottet och dess omgivningar på dagen och sedan se Claes Malmberg som ”Hundraåringen” i slottets Magasin på kvällen. Sommarteater, men under tak… och det var vi tacksamma för, det blåste rejält! Detta var ingen premiär, vi kom dit någon dag efter, så det blev bara en recension som finns HÄR.

Jag är så imponerad av Claes Malmberg! Han gör ALLA roller i föreställningen, runt 25 olika karaktärer! Ni som läst boken vet vad den handlar om, fattar ni hur svårt han gjort det för sej? Och han klarar det så suveränt bra. Dessutom har han den absolut läckraste slutscenen, men den får bara publiken som ser föreställningen på Tjolöholm vara med om… Så åk dit och titta 🙂

Sen rullade vi bara 3-4 mil, till Falkenberg. Där skulle vi se premiären av ”Åsa-Nisse” på Vallarnas välkända friluftsteater. Den där med härliga brevbäraren Dag-Otto som visas på tv lite då och då. Regnet hängde inte bara i luften, det vräkte ner till och från. Inte jättekul att se teater utomhus när det ösregnar. Men de där vädergudarna hade ju lyssnat på oss och precis innan förställningen klarnade det upp och blev fint.

Vilken härlig kväll det blev! Eftersom regnet hotade, så lämnade vi kamerorna hemma och nöjde oss enbart med en recension. Den kan ni läsa HÄR.

Tre teaterföreställningar på fyra dagar är faktisk lite knepigt. Det blir långa dagar, eftersom man vill skriva om upplevelsen direkt efter och få ut texten så snabbt som möjligt. Den sista satt rätt långt inne, jag fick inte alls ihop orden från början. Men sen släppte det och tillsammans fick vi ihop det rätt bra ändå.

Vi älskar teater och det där med sommarteater är något alldeles särskilt. Precis som gänget på Krusenstiernska säger i intervjun så är publiken mer avkopplad och allt är mer ”easy going”. Sommar, sol och allt annat som hör till, gör att det blir en annan stämning. Och den stämningen gillar jag!

Den här gången hann vi inte med Fredriksdalsteatern i Helsingborg, men nästa sommar måste det också planeras in. Då får vi lägga upp turnén lite smartare helt enkelt 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

11 svar på ”Teater teater teater

 1. Helt klart är sommarteater någon speciellt. Tjolöholm är så fint, väldigt nära mig. Vi har som tradition att åka dit på julmarknad med äldsta dottern. Så bra, och så fin inramning.

 2. Underbart när sommarteatern är igång igen och kul att åka runt för att bevaka dem. Alltid kul när det händer något.

 3. Oh vad roligt att åka runt och se fler teatrar, det är en skön känsla och mysigt att sitta där på sommarkvällarna och titta

 4. Så kul med så många föreställningar! Tänkte just höra med er om ni skulle till Hbg men sen läste jag att ni inte hann med det i år.
  Jag hade tänk att höra med mina föräldrar om de ville med dit men tja sen försvann det i all röra som är mitt liv just nu.
  Denna sommaren blir inte alls som jag hade tänkt men nästa sommar ska jag minsann njuta mer av olika föreställningar!
  Kram

 5. Så kul att gå på teater! Så mysigt att hitta på aktiviteter under sommaren 🤗 Kul att se vänner på scenen också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *