Tiden går…

Tiden går…

Har en bekant som ska hämta sin valp idag och då kommer genast tankarna om när jag hämtade hem Baileys. Härliga minnen!

Vi hade träffat Baileys varannan onsdag sedan han föddes, för att vi skulle lära känna varandra innan han skulle flytta hem till oss. Barnen trodde att han skulle hämtas hem på tisdagen, men för att överraska dem och göra det lite lugnare för Baileys, hämtade jag honom redan på måndagen. Först jobbade jag och sen åkte jag till uppfödaren och fixade alla papper och betalning.

10 000 kr fattigare, men en hundvalp rikare, packade jag in honom i den mjuka hundburen i bilen. Han gnällde förtvivlat och jag var väldigt glad att vi bodde nära. 5 minuter senare var jag hemma med den dyrbara lasten. Jag har för mej att killarna var på övervåningen och jag vet att jag ropade på dem att komma lugn och tyst för att se vad jag hade. De smög fram och blev överlyckliga när de såg vem jag hade med mej 🙂

Baileys gick runt och nosade och fattade genast tycke för vår spishandduk. Den fick sen följa med honom när han gick och la sej. Dagen efter åkte vi till Öland, där vi firade påsk och fick lära känna honom utan att mängder med bekanta skulle komma och ”störa”.

Nu har vi haft vår hundkille i drygt 3 år. Han är världens goaste hund, världens knäppaste och världens roligaste och han är VÅR! Jag kommer aldrig att ångra att vi köpte honom, men jag är glad över att vi väntade så länge som vi gjorde. Många skaffar hund när barnen är små för at de tjatar eller för att de ska vara ett bra sällskap för just barnen. Vi fick höra att det bästa var om barnen var minst 12 år, då kunde de ta ansvar på ett helt annat sätt. Det stämmer!

Baileys är ALLAS hund, även om han tyr sej mest till mej. Killarna gosar med honom precis lika mycket som vi gör och det går ut med honom precis som vi gör (även om man får tjata lite ibland). Hade de varit små hade de inte kunnat gå ut med honom själva och då hade det inte blivit ALLAS hund. Att ha hund innebär ett ganska stort ansvar. Han kan ju faktiskt slita sej, bita något eller bli skadad. Det klarar inte ett barn av och ska heller inte behöva ansvara för.

En av de bästa saker vi beslutat om här hemma är att skaffa Baileys, han är vår bebis, vår lillgris och vår ögonsten. Jag är så tacksam över att han är vår 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *