Trädgårdsmässa med ett enda mål!

Trädgårdsmässa med ett enda mål!

Pandemin räknas inte längre som pandemi. Så nu öppnar samhället som vanligt igen och det betyder också att mässorna kör igång för allmänheten. Först ut var Trädgårdsmässan och jag var där med ett enda mål i sikte.

Förr hade jag en stor och prunkade trädgård, eller inte så stor kanske – jag har ju bara 300 kvm tomt… men där det gick att ha en rabatt eller odling, där hade jag det. Ivrigt påhejad av en granne som nog har Tumbas finaste trädgård i den storleken. Vi bytte växter och hjälptes åt.

Men för några år sedan orkade min rygg inte längre. Det gick inte att sitta i timmar och plocka ogräs eller fixa med lökar och dela på perenner. Rabatterna minskades och lyftes upp lite från marken så jag kunde sitta på en sarg runt mina små odlingar. Det blev mycket mer lättskött och så fick det vara i några år.

Förra året skulle Peppe (husbilen) få plats, så hela framsidan blev parkering och rabatterna försvann. Det blev även en altan på baksidan, så nästan allt där försvann också. Nu är det verkligen lättskött. Så vad skulle jag på en Trädgårdsmässa att göra?

Jobb såklart och jag var tvungen att få tag på Karl-Fredrik (han från Österlen). Eller egentligen hans man Petter, som är den som har ordning på kalendern. Vi är ju, som jag skrivit tidigare, på väg dit men har inte lyckats bestämma en dag eftersom vi inte lyckats fått tag på varandra. Så fick jag se att de skulle vara på mässan och som skribent skulle jag ju också vara det.

När en mässa börjar är det nästan alltid en sk pressfrukost innan allt öppnar för allmänheten. Så redan vid 8 var jag på plats tillsammans med ett gäng andra journalister. Vi fick frukost och en massa information och efter det släpptes vi lösa för att se mässan i den takt vi själva önskade. Då for jag runt som en skottspole för att både hinna se allt, prata med bekanta och leta upp Karl-Fredrik och Petter.

Å jag lyckades! Efter att jag kollat in hela mässan så tog jag sikte på Karl-Fredriks monter där det var lååååång kö. Jag frågade honom var Petter var och gick i den riktning K-F pekat och se där! Där var han! Efter en grundlig koll i kalendern och samtal till Martin kom vi fram till att vi helt enkelt får börja hos paret på Österlen, istf att åka dit efter påsk. Det var nämligen väldigt tjockt i den där kalendern. Men nu har vi iaf bestämt en dag, så nu kan vi planera resten också.

Om Trädgårdsmässan i övrigt kan sägas att där var väldigt mycket fint att se och efter lunch även en himla massa folk. Redan innan den öppnade hade man sålt över 20 000 biljetter! Ni fattar ju hur folk längtat 🙂

Jag fick flera artikelidéer, se Årets Pelargon och några nya kontakter, OCH bestämde dag med K-F och Petter, så jag är mer än nöjd. Var ni också där kanske?

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

6 svar på ”Trädgårdsmässa med ett enda mål!

  1. Passerade K-F:s ställe när jag körde till min väns stuga i närheten i höstas. Det är såå vackert där, så ni kommer att få mycket fina naturfoton om ni ska ta er till de långa stränderna i närheten!

  2. Nej jag har aldrig varit där men jag är inte så intresserad av växter heller men jag tycker det är så fint att se hur andra fixar i sina trädgårdar och har det så fint 😊

  3. Så kul nu när alla mässor kör på som vanligt igen. Missade denna mässa, men hade gärna gått dit. Även om jag inte har tid med trädgården så är det inspirerande att gå där ändå.

  4. Vi alla vill ju få tillbaka våra liv och jag längtar också efter allt sådant. Vi var på Eklaholm i somras . Trevligt ställe.

  5. Det är så kul att mässorna öppnar igen, personligen ser jag väldigt mycket fram emot bokmässan i år! Så bra att ni kunde bestämma en dag att träffas på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *