Träningsläger a la Smaltjockis

Träningsläger a la Smaltjockis

Risotto med kantareller

I år har vi alltså bara två veckors semester, eller rättare sagt; Martin har bara två veckors semester. Egentligen bara sex betalda semesterdagar, eftersom han började jobba i januari. Då kan man ju tycka att de där två veckorna enbart ska gå ut på lyx, flärd, god, mat, goda drycker och att slappa i hängmattan. Så tänker inte vi…

De två veckorna innebär träningsläger a la Smaltjockis! Martin började kalla sej för Smaltjockis när han hade gått ner 60 kilo och var normalviktig. Han menar att han är som en nyker alkoholist ungefär. Även om han gått ner alla de där kilona så kan han aldrig slappna av, nya kilon kommer bara man tittar åt andra hållet… Å så är det nu, nya kilon har smugit sej på och han kämpar med 20 färska kilon som ska väck.

Här på Öland har vi en plan som vi följer i stort sett slaviskt. Vi försöker att få en bra nattsömn och sover för den sakens skull i varsitt sovrum. Jag vill slippa höra hans snarkningar och han slipper gärna min hosta. På så sätt lyckade jag för första gången på jag vet inte hur länge, säkert flera år, få drygt 8 timmars sömn inatt! Inte sammanhängande, men med bara 11 vakna tillfällen vilket är smått fantastiskt för att vara jag.

Frukosten, lunch och middag äts i stort sett samma tider varje dag och räknas ut för att skapa ett energiunderskott. Däremellan blir det frukt som mellanmål, om jag kommer ihåg… jag är skitdålig på sånt. Däremot dricker jag mycket, för här är VARMT! Äntligen har vi sommar, sol och härliga temperaturer. Mellan frukost och lunch tar vi en timmes promenad tillsammans med Baileys och efter middagen tar vi ytterligare en timme. Sen är det klar för min del, medan Martin kör 15 minuter med Paolo också.

Tv tittar vi knappt på, men vi läser massor! Så mellan mat och promenader ligger vi i solen och läser om vädret tillåter. Vi pratar mycket och försöker att peppa varandra i vår viktkamp. För min del handlar det bara om några kilon, Martins resa är lite längre. Men mina kilon är ändå inte att förringa, för min hälsa betyder de massor! När Martin väl sätter igång så brukar det gå snabbt, så han är förmodligen ändå i mål före mej… Det här är också något vi gör helt och hållet för vår egen skull, inte för att vara snygga inför varandra. Jag vill trivas i min kropp helt enkelt och Martin vill få muskler så han orkar mer.

Specsaversgala
Mamagala

På vår semester ”unnar” vi oss (usch vad jag avskyr det ordet) alltså att ta hand om oss. Visst kan det bli ett glas vin eller en glass, men inte varje dag och då avstår vi isf från något annat eller rör på oss ännu mer. Vi vet att vi är lite udda när det gäller detta, men vet också att allt fler tänker som vi och faktiskt blir sporrade av att vi lever så här. Kan vi locka och sporra en enda person till ett lite sundare liv så är vi glada för det. För det behöver faktiskt inte vara så komplicerat. Lite planering av maten bara och en promenad istället för att glo på tv.

Det lönar sej när man drar på sej snyggklänningarna i höst, då känns det inget jobbigt alls  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *