Trillade med moppen…

Trillade med moppen…

Så har Senior varit ute och drullat med moppen. Det är väl bara en tidsfråga för alla moppekillar antar jag?
 
Han skulle ut och kolla om det gick att ta sej en annan väg till mormor och morfar, så han skulle slippa köra på stora vägen dit. Han kör så försiktigt och lite att jag enbart var glad att han vågade ta sej för att åka ut ensam, så det var helt ok.
 
Senior har en flakmoppe som han fick för någon månad sen av morfar, men inte fått köra ” på riktigt” förrän förra fredagen när han fyllde 15. Han är den försiktiga typen, så vi tyckte en flakmoppe kunde vara skoj istf en häftig maskin. Problemet är att en flakmoppe är tung och tippar lite lättare vid lutning… det var precis det som hände.
 
När han konstaterat att det inte gick köra den väg han tänkt sej skulle han vända, i en liten backe… Han stod nästan still men orkade inte hålla emot när moppen tippade och han följde med. Han ringer till Vännen och säger att han trillat och slagit sönder byxorna och det blöder från knät.
 
Vännen säger inget till mej utan smyger ut och möter Senior när han kommer hem. Tillsammans tvättar de av knät och tar hand om en liten brännskada han fått på vristen. När han berättar för mej är han helt ok, men lite orolig för vad morfar ska säga. Han är ju oskadd och har inte varit vårdslös, så jag kan lugna honom.
 
Senare pratar han med morfar som säger att vi kanske får sälja flakmoppen och köpa en vanlig istället. Det blir enklare för honom att ta sej dit han vill då. Men han har iaf fått prova och tyckt det varit både spännande och kul. Han har mognat betydligt sen han fick ut och köra i trafiken och det är ju alltid något. Så nu blir det trafikskola för EU-kort.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *