Turist i sin egen stad

Turist i sin egen stad

Magasinet ger oss en massa roliga möjligheter att se och göra saker som vi kanske inte hade gjort annars. Igår hade vi träff med pressansvarig på Pop House Hotel som ligger brevid ABBA-museet. Vi skulle få se hotellet och sedan besöka museet, något jag velat göra sedan det öppnade men av flera anledningar har det inte blivit av.

Vi fixade till oss, körde pälsbollen till mina föräldrar och drog in till stan. Vädret var inte toppen, men med några stopp på vägen slapp vi iaf undan skyfallen. Vi började med en stadig sushilunch, så vi skulle stå oss länge. Sen tog vi spårvagnen ut till vackra Djurgården. När vi såg kön till museet var det nästa så vi vände… skulle vi se nånting där inne bland allt folk?

Vi blev visade runt på hotellet och fick se de två utmärkande rummen; Duvemålarummet och ABBA-GOLDrummet. Så fina och läckra! Överallt hänger det guldsskivor och fotografier från ABBA-tiden. Det är smakfullt inrett och allt är precis i min smak, jag är ett STORT ABBA-fan och har altid varit  🙂

Sedan fick vi varsin biljett i handen och fick gå bakvägen in i museet, tack och lov! Vi slapp stå ute i regnet och vänta. Det var bystat med folk men helt ok ändå, vi testade inte alla grejer som man kunde göra som karaoke, vara femte bandmedlemmen, quizer osv men kunde ta bilder och se det vi ville. Behöver vi bättre bilder åker vi helt enkelt dit en annan dag, det är överrenskommet med museechefen.

ABBA-museet var verkligen något för mej och alla andra ABBA-nördar. Jag äskade det! Överallt spelas musiken, det rullar videoklipp på väggarna och hela gruppens historia visas upp. Mängder med kläder, instrument och andra detaljer finns där också att se. Alla skivomslag. Guldskivor i mängder. Ovanpå det en hel del om Svensk musikhistoria och andra stora svenska artister. Jätte kul och intressant! Gå dit!

Vi spenderade ett par timmar inne på museet och sedan tog vi oss till Kulturhuset för att se om det var något intressant där med tanke på att det är Pride-vecka. Vi hamnad högst upp på taket mitt i VM i Dildokubb! Konferencieren var helt suverän, så vi stannade tills det började regna och flydde då in på närmaste Waynes Coffe tills det slutade regna. Sen strövade vi runt lite på stan, tittade på fler ringar och Martin köpte en klocka till sej. Å sen hörde min kusin av sej och vi möttes upp och gick sedan hela vägen från Kulturhuset till Södrastation tillsammans. Då hade solen kommit fram och det var jätteskönt ute.

Vi har blivit ganska bra på att turista i vår egen stad och även i vårt land. Stockholm och Sverige har otroligt mycket att visa upp och vara stolta över. Bara som en sån enkel sak som att promenera på Djurgården. Helt fantastiskt faktiskt!

Nu ska vi packa ihop oss och dra iväg på kryssning (igen). Tredje rederiet ska utvärderas, ikväll är det Vikinglines tur. Ett dygn till havs igen, hoppas på bra väder!!! Sen ska alla tre kryssningarna utvärderas och en ”vinnare” koras. Ska bli riktigt kul att skriva den artikeln.

Hur bra är du på att se din stad? Vad skulle du vilja se mer av i Sverige? Ge mej tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *