Vilket härligt dygn!!!

Vilket härligt dygn!!!

Igår var det dax att åka på sommarens tredje och sista kryssning. Det sista av våra tre stora kryssningsrederier skulle testas och utvärderas. Vilket otroligt härligt dygn vi fick!!!

När vi klev på Viking Cinderella vid 17-tiden visste vi bara att vi skulle bo i en lite större hytt, äta a la carte till middag och buffé till lunch dagen efter. Precis som på de andra kryssningarna. Vi gick på, hittade vår hytt och låste upp… sen tappade vi hakorna och tvärstannade på tröskeln. Hytten, eller rättare sagt rummet som är en mer rättvis benämning, var nästan lika stort som sonens lägenhet! 29 kvm, längst fram i mitten på fören och med ett stort badrum med golvvärme. Kanonfint helt enkelt!

Vi la ifrån oss vår enkla packning, bytte kläder och gick upp på däck för att fota lite. Vädret var helt fantastiskt, så det blev ganska många bilder på Stockholm och på oss. Vi tog vår officiella förlovningsbild och konstaterade att detta fick bli vår kombinerade förlovningsjobbresa. Mycket romantik (Martin är mästare på sånt) och mycket jobb (ett ganska glassigt sådant).

Klockan 18 var det dax att inta Seaviewrestaurant för en trerättersmiddag. Till förrätt valde vi råbiff på hjort, till varmrätt tog jag kalvfile med kräftragu och Martin tog oxfile och till dessert fick vi plocka hejvilt från en dessertbuffé. Målet var att gå ner 5 hekto den här veckan, det kan jag fetglömma!!! Maten var så otroligt god och när jag hittade lakritspannacotta bland dessererna så var ju allt kört! Jag tog mer än en…

Mätta och väldigt belåtna rullade vi från bordet och tog en kort sväng i taxfree. På Viking får man inte köpa alkohol på utresan, så vi köpte bara ett par läsk att ha under resan och varsin liten godisbit. Det var faktiskt det enda godiset vi både åt och köpte den här gången. Mina favoriter finns ändå inte och jag har lärt mej att inte köpa något annat istället. Duktiga jag!

Vi utforskade båten, kollade in alla dansgolv, karaoke och de andra restaurangerna innan vi gick ner till hytten igen. Med den hytten och utsikten behövde man lixom inte vara någon annanstans. Så vi njöt i soffan på rummet, läste och myste. Tyvärr var det otroligt lyhört, så vi hörde grannarnas festande och dansbandets bas två våningar under, rätt genom väggar och golv. Men på nåt sätt lyckades vi somna ändå och sov otroligt gott!

Vi valde att inte dra för gardinerna utan ville vakna av solen, så vid 7 hade vi sovit klart, lagom för att se båten lämna Ålands hamn. Härligt att kunna ligga i sängen och se Åländska skärgården flyta förbi, så fint i morgonsolen! Klockan 9 lämnade vi den härliga utsikten från hytten och bytte ut den mot ungefär samma utsikt fast från frukostmatsalen. Vi skulle äta sk lyxfrukost, vilket innebär att man går till en restaurang (Seaview igen) istället för till buffen, får ett glas champagne i handen och ett bord lite mer avskilt. Det var förvånansvärt många som som åt därinne, även barnfamiljer, när vi såg priset förstod vi varför. Det var bara 50-60 kr i skillnad på frukostbuffen och lyxfrukosten och här inne var det otroligt fin mat och lugnt och skönt. Vi har inte för vana att dricka champagne till frukost, men det blir fina bilder  (kolla instagram marlenerinda) 🙂

Efter (den alldeles för stora) frukosten deltog vi i en quiz utan någon större framgång och sedan tog vi varsin bok och letade upp ett soligt hörn. Där satt vi sedan och läste fram till lunch ungefär, Martin passade på att handla lite småsaker i taxfreen när man öppnat försäljningen av alkhol. Ytterligare en cognac står nu i skåpet… Sen var det alltså dax för lunchbuffé. Vi fick ett bord längst fram och kunde den här gången se Stockholms skärgård passera förbi medan vi åt. Alldeles för mycket förstås… Har jag stått still på vågen på måndag får jag vara nöjd…

Sen var det dax att packa ihop sej och lämna den otroliga hytten och ett himla mysigt dygn. Allt har varit toppen, bästa resan hittills även om det finns ett och annat även här som ger minus. Bla att det var så lyhört. Men vi har haft det bra och kan nöjda konstatera att vår förlovningsjobbresa var mycket lyckad. Romantik, solnedgång, kärlek, hav… bättre än så blir det lixom inte.

Men nu har vi en massa jobb att göra. Varje redereri/resa ska utvärderas. Allt vi tittat särskilt på ska poängsättas och sedan ska vi sammanställa alltsamman. På så sätt ska läsaren sälv kunna avgöra vilket rederi som passar dem bäst. Jag föredrar Siljas tysta hytter, men gärna med Vikings design. Salladsbuffén på Birka och Vikings a la cart. Birkas soldäck och Siljas Taxfree. Det finns en del skillnader alltså och ingen självklar vinnare.

Å sen ska jag gråta lite på måndag när jag ställer mej på vågen. Men redan imorrn tar vi tag i eländet och sköter återigen maten och motionen. Jag har ett år på mej att gå ner mina 4-5 kilon…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *