Vad är det med medelålders män?

Vad är det med medelålders män?

Jag gillar män, men fascineras över hur en del är funtade. Nog för att kvinnor kan vara missunnsamma och motvalls många gånger, men när det gäller män verkar det nästan vara ett måste att säga emot när tillfälle ges. Särskilt när det handlar om vegetarisk kost, träning/hälsa och Greta.

När jag lägger upp statusar på Facebook om tex vegetarisk mat som jag testat och gillat, så kommer det direkt ett svar från någon man, nästan alltid 50+, som skriver att han minsann inte äter kaninmat! Till 99% kan jag säga att det enbart är män som skriver så. Man skriver att vegetarisk mat är djävulens påfund och en massa annat, nästan allt i en väldigt aggressiv ton. Det ska gärna läggas upp en bild på en blodig biff också. Det enda jag har gjort är att tipsa om en vegetarisk rätt… Varför känner sej män så angripna när man pratar om vegetarisk kost? Jag fattar inte!

Det är nästan samma sak när det gäller träning och hälsa. Om jag skriver att jag har lyckats springa en bit eller gått ner lite i vikt, och är glad för det, så kommer direkt ett svar med en bild på någon i hängmatta med ölen på magen eller största grilltallriken alternativt räkmacka. Alltid från en man. Ibland kommer även en kommentar som låter ungefär så här: ”Jag skulle aldrig springa om jag inte blev jagad” alt ”Jag är fet men det är bra med depåer”. Ger jag ett hälsoråd eller tips så får jag till svar ”alla ska vi dö nångång”.

Så har vi Greta… har ni sett kommentarsfälten när en text handlar om något Greta Thunberg sagt eller gjort? Det är skrämmande! Här förekommer även en del kommentarer från kvinnor, men det är mest män och det är hatiska! Äldre män som ger sej på en ung tjej, vars enda mission är att öppna ögonen på oss – hon har inte hittat på det hon säger – hon vill bara att vi ska lyssna på forskningen. Det män skriver att man borde göra med henne är skrämmande!

Vad är det för del på folk? Vad är det för fel på män som sitter bakom sina skärmar och skriver kommentarer som de aldrig skulle säga till någon face to face. Jag fattar inte! De som skriver på min facebook är gamla kompisar, några har jag lekt med som liten, en och annan flört och gamla vänner. Jag har svårt att se att de skulle angripa mej på samma sätt om vi var i samma rum. Men på internet får man göra och bete sej hur som helst. Har man bara en skärm mellan sej och den andre så kan man skriva vad som helst. Strunta i om det sårar, irriterar eller tillför något. Det måste ut verkar det som och det är alltid män.

Kvinnor kan skriva och ifrågasätta, men nästan aldrig göra ett påhopp iaf inte till någon de riskerar att träffa i verkligheten. De vill gärna utveckla och diskutera och övertala alla att tycka som dem. Män attackerar! De hugger på allt! Särskilt 50+ män, de bryr sej inte om att försöka övertyga – de tycker och attackera som ilskna kobror.

Det värsta är att jag knappt ens överdriver, lite kanske… Men jag har tänkt på detta rätt länge nu och följt kommentarfälten både hos mej, andra och i olika större medier. Män 50+ är värst. Kvinnor tjafsar och är allmänt missnöjda, män är aggressiva och elaka. Män hotar. Jag vill gärna veta varför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *